Μηνιαία συνάντηση Δ. Στεργίου με την εκπαιδευτική κοινότητα
Κοινωνία

Μηνιαία συνάντηση Δ. Στεργίου με την εκπαιδευτική κοινότητα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 2 Απριλίου 2015, στο δημαρχείο Πεντέλης, η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη με την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Πεντέλης.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, η αντιδήμαρχος Παιδείας Άντα Μπούσουλα, ο πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Βασίλειος Κωστόπουλος, η πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Χρυσούλα Ντούρη, η αντιπρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, ο διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας, η διευθύντρια Παιδείας, διευθυντές σχολείων και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και της Ένωσης Γονέων.

Ο δήμαρχος αρχικά τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «την αναγκαιότητα πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων σχολικού εκφοβισμού» και πρότεινε «την αναγκαιότητα διαβούλευσης ανάμεσα σε Συλλόγους, γονείς και εκπαιδευτικούς ώστε σε κάθε σχολείο να βρεθούν τρόποι και πρακτικές αντιμετώπισης του φαινομένου».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στον προγραμματισμό των συντηρήσεων των σχολικών μονάδων που θα υλοποιηθούν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες». Όπως αναφέρεται, «οι υπηρεσίες του Δήμου ήδη συγκεντρώνουν τα αιτήματα των Σχολικών Μονάδων τα οποία σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τους πρoέδρους των Σχολικών Επιτροπών θα αξιολογηθούν, θα ιεραρχηθούν και θα προωθηθούν για τη σύνταξη σχετικών μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία, για όσα τελικά επιλεγούν, σύμφωνα και με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου. Θα ακολουθήσει εκ νέου συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα».

Επίσης, ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι» ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης και στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης μέσω του προγράμματος  «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» του Δήμου Πεντέλης.

Τέλος, επεσήμανε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκπαιδευτικές ημερίδες στα σχολεία για το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης και έχει ξεκινήσει ήδη ο προγραμματισμός των εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης στην Ελευσίνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet