Μπάζα κοντά στο σπίτι του γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων στα Μελίσσια άφησε ασυνείδητος πολίτης
Κοινωνία

Μπάζα κοντά στο σπίτι του γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων στα Μελίσσια άφησε ασυνείδητος πολίτης

Μπάζα κοντά στο σπίτι του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλη Γραφάκου, στα Μελίσσια, άφησε ασυνείδητος πολίτης την Παρασκευή 30/7, προκαλώντας ευλόγως αντιδράσεις.

Το γεγονός κοινοποίησε ο ίδιος ο κ. Γραφάκος με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (απ’ όπου και η σχετική φωτό), σχολιάζοντας:

«Αυτός ο “υπεύθυνος συμπολίτης” μας επέλεξε, μέρα Παρασκευή, να βγάλει απόβλητα εκσκαφών, ανακαινίσεων και κατεδαφίσεων, εντελώς παράνομα σε ένα σημείο της πόλης κοντά στο σπίτι μου, γι’ αυτό άλλωστε και έχω γνώση. Οι παρανομίες είναι δύο: Η πρώτη ότι έπρεπε να συμβληθεί με ειδικό μεταφορέα, ο οποίος θα συνεργάζεται με σύστημα διαχείρισης αυτών των αποβλήτων. Η δεύτερη παρανομία είναι η εναπόθεση εκτός κάδων και υποθέτω χωρίς συνεννόηση με τον Δήμο, που ως γνωστόν Σαββατοκύριακο και μάλιστα εν μέσω θερινής περιόδου και καύσωνα, είναι λογικό να μη βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

»Αυτός ο “υπεύθυνος συμπολίτης” μας έγραψε όλους εμάς στα παλαιότερα των υποδημάτων του, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τους γείτονές του.

»Με τον νέο Νόμο για τη διαχείριση των αποβλήτων που ψηφίστηκε από τη Βουλή τις προηγούμενες μέρες, ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να πιστοποίησει ποιος έκανε την παράβαση να του επιβάλει σκληρά πρόστιμα. Έτσι θα μάθει ότι αυτές οι απαράδεκτες, αντικοινωνικές, παραβατικές συμπεριφορές, συμπεριφορές που όποιος τις κάνει δείχνει ότι τον νοιάζει μόνο ο εαυτούλης του, αδιαφορώντας για την επίπτωση της πράξης του στο κοινωνικό σύνολο, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων, στο εξής θα πληρώνονται ακριβά. Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε επιτέλους τάξη στο χάος της διαχείρισης των αποβλήτων και να τιμωρούνται στο εξής αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές που ρυπαίνουν τον δημόσιο χώρο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet