Μπήκαν οι υπογραφές στη σύμβαση για την κατασκευή του έργου αποχέτευσης στη Καλλιθέα Πεντέλης
Κοινωνία

Μπήκαν οι υπογραφές στη σύμβαση για την κατασκευή του έργου αποχέτευσης στη Καλλιθέα Πεντέλης

Υπεγράφη χθες, 31 Μαΐου 2023, η σύμβαση μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και του αναδόχου για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης του συνόλου της περιοχής της Καλλιθέας Πεντέλης. Έτσι, τις επόμενες ημέρες ξεκινά η κατασκευή του δικτύου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τετράμηνο του 2025.

«Από την αρχή της θητείας της, η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά είχε θέσει το θέμα της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης ως έργο πρώτης προτεραιότητας και ως έργο που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών» αναφέρει η δημοτική αρχή.

Για να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο αυτό, υλοποιήθηκαν μια σειρά από ενέργειες και συγκεκριμένα:

  • Ο Δήμος Πεντέλης συμφώνησε µε την ΕΥ∆ΑΠ ώστε να επεκταθεί η μελέτη και να κατασκευαστεί έργο που θα καλύψει το σύνολο της περιοχής, κάτι που δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη. Έτσι η ΕΥ∆ΑΠ συνέταξε νέα μελέτη που κάλυψε το σύνολο της περιοχής (σημειώνεται ότι η μελέτη του 2012 κάλυπτε μικρό μέρος του οικισμού, ενώ έπρεπε να επικαιροποιηθεί μετά από τόσα χρόνια).
  • Ο Δήμος Πεντέλης υλοποίησε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις διανοίξεις οδών που ήταν απαραίτητες ώστε να ολοκληρωθεί το σύνολο του δικτύου αποχέτευσης για να καλυφθεί το σύνολο του οικισμού.
  • Ο Δήμος Πεντέλης έκανε τις τοπογραφικές μελέτες ώστε να βοηθήσει την ΕΥ∆ΑΠ να συμπεριλάβει το σύνολο του οικισμού στο έργο.
  • Ο Δήμος και η ΕΥ∆ΑΠ προχώρησαν, τον Αύγουστο του 2020, σε υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, µε την οποία ο Δήμος εκχώρησε στην ΕΥ∆ΑΠ την αρμοδιότητα της κατασκευής του έργου.
  • Δήμος και ΕΥ∆ΑΠ εξασφάλισαν από το ΕΣΠΑ, στις 18/5/2021, το σύνολο της χρηματοδότησης, ύψους 4,38 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει και τις συνδέσεις των οικιών με το δίκτυο αποχέτευσης.
  • Ο Δήμος παραχώρησε στην ΕΥ∆ΑΠ τους δύο χώρους που ήταν αναγκαίοι για την κατασκευή των δύο αντλιοστασίων.
  • Ο Δήμος προχώρησε σε συνεννόηση µε τον γειτονικό Δήμο Γέρακα Παλλήνης και έτσι ο τελευταίος, μετά από Προγραμματική Σύμβαση µε την ΕΥ∆ΑΠ, ενέκρινε να γίνει μέσα στα διοικητικά του όρια η κατασκευή από την ΕΥ∆ΑΠ του κεντρικού αγωγού που συνδέει την περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης µε το κεντρικό δίκτυο στην περιοχή της Παλλήνης. Συγκεκριμένα κατασκευάστηκαν τα δύο τμήματα του αγωγού συνολικού μήκους 440 μέτρων, στις οδούς Πεντέλης (277µ.) και Μιτσικέλι (163.µ.).

Το έργο, ύψους 4,38 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται πλήρως από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014-2020, θα κατασκευασθεί από την ΕΥΔΑΠ και περιλαμβάνει:

(α) Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στη περιοχή της Καλλιθέας, μήκους 10.780,90μ.

(β) Δύο αντλιοστάσια με δίδυμους καταθλιπτικούς αγωγούς μήκους 782 μ. και 250μ.

(γ) Διακλαδώσεις ιδιωτικών συνδέσεων που θα χρηματοδοτηθούν πλήρως από το έργο χωρίς να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του αρμόδιου γενικού γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκου, εκπροσώπου του ειδικού γραμματέα του ΕΣΠΑ Γιώργου Ζερβού, του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπου Σαχίνη, του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Αναστασίου Τόσιου, καθώς και του γενικού διευθυντή Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνου Βουγιουκλάκη.

Διαβάστε αναλυτικά για την υπογραφή της σύμβασης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet