«Μπροστά Μαζί»: Παράνομη χωματερή στο Πεντελικό απεκάλυψε ο Λ. Κοντουλάκος
Κοινωνία

«Μπροστά Μαζί»: Παράνομη χωματερή στο Πεντελικό απεκάλυψε ο Λ. Κοντουλάκος

Για την αποκάλυψη παράνομης χωματερής στο Πεντελικό κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μπροστά Μαζί», δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, Λευτέρης Κοντουλάκος.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η αποκάλυψή του είχε ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αλλά και την κινητοποίηση των αρμοδίων αρχών, οι οποίες προχώρησαν σε αυτοψία στον υποδεικνυόμενο χώρο.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης του κ. Κοντουλάκου αναφέρονται τα εξής:

Η τρίτη διαδικτυακή επικοινωνία του επικεφαλής του συνδυασμού Μπροστά Μαζί, Λευτέρη Κοντουλάκου, με τους δημότες, έβγαλε στην επιφάνεια την ανεπάρκεια της νέας δημοτικής αρχής ως προς τη φύλαξη του Πεντελικού όρους.

Το Σάββατο 25 Απριλίου, ο Λευτέρης Κοντουλάκος αποκάλυψε την παράνομη χωματερή που βρίσκεται στην αρχαία οδό Λιθαγωγίας στο Πεντελικό βουνό. Η τεράστια οικολογική καταστροφή βγάζει στην επιφάνεια την ανεπάρκεια των φορέων που εξ ορισμού πρέπει να φυλάσσουν το βουνό.

Στηλίτευσε τη λειτουργία του ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού), ότι πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως υποκατάστημα της «Συμπολιτείας» και να αρχίσει να ασχολείται με τον ρόλο που του έχουν αναθέσει οι δήμοι-μέλη του.

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει ως μέλος του ΣΠΑΠ καταβάλλοντας το ποσό των 18.000 ευρώ ετησίως.

Μετά την αποκάλυψη, άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΠΑΠ, κ. Σιώμου, που την Κυριακή 26 Απριλίου, μαζί με τον επικεφαλής μας, έκαναν επί τόπου αυτοψία της παράνομης χωματερής.

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου ο Λευτέρης Κοντουλάκος και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, κ. Σιώμος, έκαναν την καταγγελία στο γραφείο του δασάρχη Πεντέλης, κ. Ρέππα και ακολούθησε επιτόπια αυτοψία της δασονόμου του Δασαρχείου Πεντέλης, κ. Αρίδα.

Ο Λευτέρης Κοντουλάκος δήλωσε: «Το δικό μου χρέος ως ενεργός πολίτης, αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, τελειώνει εδώ. Αναμένω πλέον τις άμεσες παρεμβάσεις των φορέων, αναρωτιέμαι δε τι περιμένει η δήμαρχος των τηλεδιασκέψεων, αλλά και η εντεταλμένη σύμβουλός της με θέμα το Πεντελικό, κ. Λαζή, για να παρουσιάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμά τους για την προστασία του Πεντελικού βουνού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet