Μόνιμα στην 25ης Μαρτίου η λαϊκή αγορά της Ν. Πεντέλης
Κοινωνία

Μόνιμα στην 25ης Μαρτίου η λαϊκή αγορά της Ν. Πεντέλης

Με την 282236/9.4.2020 απόφαση, η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε από χθες (16/4) τη μόνιμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στη Νέα Πεντέλη, κάθε Σάββατο, στο τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου, από την οδό Ηροδότου έως την οδό Αγίου Σίλα.

Όπως ενημερώνει η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος, Άντα Μπούσουλα Χάνου, «ένα χρόνιο πρόβλημα περιμετρικά της κεντρικής πλατείας στην Ν. Πεντέλη επιλύθηκε οριστικά», για να προσθέσει: «Η νέα μόνιμη θέση λειτουργίας  της λαϊκής αγοράς θα αποφορτίσει κυκλοφοριακά τον κεντρικό ιστό της πόλης, θα αναδείξει την αισθητική και ψυχαγωγική αξία της κεντρικής πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και θα αποκαταστήσει την ευπρεπή λειτουργία του ενοριακού ναού της Αγίας Παρασκευής».

«Η δοκιμαστική λειτουργία της λαϊκής αγοράς στη νέα επίπεδη οδό χωροθέτησης απέδειξε ότι ικανοποιεί την εύκολη πρόσβαση των καταναλωτών και των ατόμων με αναπηρία, διευκολύνει την τήρηση των  αποστάσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διάδοσης του ιού COVID-19 και διασφαλίζει την ευπρεπή και αποδοτική λειτουργία της με όρους ασφάλειας και δημόσιας υγείας» προσθέτει η ίδια, για να καταλήξει στην ανακοίνωσή της:

«Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους αρμόδιους φορείς, θα διαφυλάξουμε την τήρηση των κανονισμών και θα εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες υποδομές και τον εξοπλισμό για την ποιοτική αναβάθμιση της υπαίθριας λειτουργίας. Η λαϊκή αγορά της Νέας Πεντέλης  θα συμβαδίζει πλέον με τις απαιτήσεις μίας σύγχρονης πόλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet