Μ. Γραφάκος: Θα είχα παραιτηθεί από δήμαρχος εάν γινόταν σε μένα αυτό που έγινε στην Πεντέλη στις 23/7
Κοινωνία

Μ. Γραφάκος: Θα είχα παραιτηθεί από δήμαρχος εάν γινόταν σε μένα αυτό που έγινε στην Πεντέλη στις 23/7

Παρέμβαση για το θέμα της φωτιά που ξεκίνησε από την Νταού Πεντέλη και κατέκαψε την Ανατολική Αττική, προκαλώντας δεκάδες θανάτους, κάνει ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων και νυν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Γραφάκος.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, o κ. Γραφάκος, αφού αναφέρεται στο τι έκανε ο ίδιος όταν ήταν στη διοίκηση του πρώην Δήμου Μελισσίων, ώστε να προστατεύσει τον δασικό πλούτο της περιοχής, «καρφώνει», χωρίς να τον ονοματίζει, τον σημερινό δήμαρχο Πεντέλης, τόσο για την προετοιμασία του Δήμου σε επίπεδο πρόληψης, όσο και για τους χειρισμούς του μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στην Νταού Πεντέλης.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Γραφάκου:

Προβληματίστηκα αν έπρεπε να κάνω αυτή την ανάρτηση. Αλλά τελικά αποφάσισα ότι η σιωπή, η ομερτά που υπάρχει, πρέπει να σπάσει. Επίσης τη χρωστάω στους συνεργάτες που είχα κατά τη διάρκεια της δημοτικής μας θητείας, αλλά και στο προσωπικό του Δήμου Μελισσίων, που ήταν κοντά στις προσπάθειές μας. Επίσης σε όλες και όλους που με στήριξαν και με στηρίζουν διαχρονικά.

Προσοχή, δεν λέω τι θα έκανα σαν Δήμαρχος, όλα αυτά που ακολουθούν τα είχα κάνει ως Δήμαρχος. Έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία.

Όταν λοιπόν είχαμε σήμα το καλοκαίρι από την Πολιτική Προστασία για βαθμό επικινδυνότητας 4, είχαμε την πόλη αστακό. Ήταν έξω όλα τα οχήματα του Δήμου μας, πυροσβεστικά, υδροφόρες, 4Χ4 που αγοράσαμε, κάθε μέσο πυρόσβεσης είχαμε. Με συγκεκριμένη θέση το κάθε ένα, έτσι ώστε αν είχαμε φωτιά σε κάποιο σημείο της πόλης, να πήγαινε όχημα σε αυτή το αργότερο σε 3 λεπτά για να τη σβήσει. Μεγάλο τμήμα του προσωπικού του Δήμου βοηθούσε υπερωριακά στις επικίνδυνες ώρες που η ένταση των ανέμων ήταν ισχυρή. Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο. Είχαμε σχέδιο για κάθε βαθμό επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιών και το εφαρμόζαμε πιστά. Μας στοίχιζε βέβαια κάτι παραπάνω, περίπου 2000 ευρώ τη μέρα, αλλά αυτά ήταν αστεία ποσά μπροστά στο δασικό πλούτο των Μελισσίων που προστατέψαμε τελικά.

Και ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ τις φωτιές που ξεκίνησαν από τα Μελίσσια, τις αντιμετωπίσαμε στη γέννησή τους. Όλα αυτά χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να βγαίνουμε στα τηλεοπτικά παράθυρα να παριστάνουμε τους ειδικούς.

Τη μια και μοναδική φορά που κάηκε η πόλη, το 2007, η φωτιά μας ήρθε από τα βόρεια, λόγο και τότε κακής εκτίμησης των “ειδικών” στις φωτιές.

Το ίδιο θα έκανα και φέτος, στις 23/7 τη μοναδική μέρα του 2018 που είχαμε επικινδυνότητα 4, αν είχα εκλεγεί Δήμαρχος το 2014.

Και ισχυρίζομαι δυνατά και φωναχτά, ότι και πυροσβεστικά οχήματα θα είχαμε παντού (και στη Νταού), και θα σβήναμε τη φωτιά στη γέννησή της και δεν θα πηγαίναμε για ύπνο το μεσημέρι και φυσικά θα τσακίζαμε τα πόδια αυτού του αλήτη που πήγε, κατά την πυροσβεστική, να κάψει ξερά κλαδιά με 8 μποφόρ. Φυσικά δεν θα τον καλύπταμε μετά λέγοντας ότι η φωτιά ξεκίνησε από καλώδιο της ΔΕΗ…

Και φυσικά αν παρά αυτά τα μέτρα, η φωτιά μας έφευγε και έστελνε στο θάνατο 90 ανθρώπους, θα είχα παραιτηθεί. Δεν θα είχα διάθεση να γυρνάω από κανάλι σε κανάλι και να προβάλω τις “επιτυχίες” μου…

Αυτά… (Έχω κι άλλα να πω, αλλά τις επόμενες μέρες…)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet