Μ. Γραφάκος: Ο Ποντιακός Ελληνισμός άφησε ισχυρό αποτύπωμα στα Μελίσσια
Κοινωνία

Μ. Γραφάκος: Ο Ποντιακός Ελληνισμός άφησε ισχυρό αποτύπωμα στα Μελίσσια

Τη σημερινή θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού σχολιάζει ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων και νυν γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λόγος διπλός, μιας και υπήρξε δήμαρχος σε μια πόλη με έντονο το ποντιακό στοιχείο, αλλά και η σύζυγός του, αντιδήμαρχος του Δήμου Πεντέλης, Νατάσα Κοσμοπούλου, είναι ποντιακής καταγωγής.

Στη σχετική ανάρτησή του ο κ. Γραφάκος αναφέρει:

Μέρα στενάχωρη η σημερινή… Μέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους. Δεν ξεχνάμε…

Μεγαλώσαμε στα Μελίσσια, μια πόλη όπου ο ποντιακός και ο μικρασιατικός ελληνισμός έχουν ισχυρό κοινωνικό, πολιτιστικό και πνευματικό αποτύπωμα. Τολμώ να πω ότι οι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στα Μελίσσια και για πολλά χρόνια αποτελούσαν τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού της πόλης μας, αλλά και οι επόμενες από αυτούς γενιές έδωσαν μια συγκεκριμένη ταυτότητα στα Μελίσσια.

Ποντιακής καταγωγής και η Νατάσα, συνεπώς και η κόρη μας η Αφροδίτη, που σύντομα ελπίζω να συμμετέχει στην εξαιρετική και ποιοτική δουλειά που κάνει η Ένωση Ποντίων Μελισσίων, για να κρατηθούν οι παραδόσεις του Πόντου και να περνούν οι αξίες, ο πολιτισμός του, στις επόμενες γενιές..

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet