Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: Μετά την αστυνομία, ποιος έχει σειρά κ. Κεχαγιά;
Κοινωνία

Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: Μετά την αστυνομία, ποιος έχει σειρά κ. Κεχαγιά;

Για «πρωτόγνωρες καταστάσεις στο δημαρχείο Πεντέλης» κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Φειδοπιάστη, σχετικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2020, με εργαζόμενους να εμποδίζουν την πραγματοποίηση της Οικονομικής Επιτροπής.

«Η δήμαρχος κ. Δ. Κεχαγιά ένιωσε να απειλείται από τους εργαζόμενους και κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις!» σχολιάζει δηκτικά η παράταξη, προσθέτοντας: «Φαίνεται ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο η δήμαρχος μπορεί να αντιμετωπίσει τις εύλογες αντιδράσεις των υπαλλήλων του Δήμου απέναντι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του τομέα καθαριότητας, που επιμένει να προωθεί η διοίκησή της».

Στην ίδια ανακοίνωση, η παράταξη αναφέρει ότι η δήμαρχος «αναγκάστηκε για άλλη μια φορά να ματαιώσει τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα “νομιμοποιούσε” το ξεπούλημα των δημοτικών υπηρεσιών, αφού οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τα σχέδια αυτά», ενώ στη συνέχεια αναρωτιέται «ποιον θα καλέσει η κ. Κεχαγιά για να την “προστατεύσει” στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής…».

Ακόμη, ο δημοτικός συνδυασμός απαντά και στις δηλώσεις περί «νομιμότητας», της δημάρχου, υπενθυμίζοντάς της ότι:

  1. «Δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης.
  2. Η πλειοψηφία που έχει εξασφαλίσει σε διάφορες επιτροπές και όργανα είναι αποτέλεσμα των “αλχημειών” της κυβέρνησης που τη στηρίζει, οι οποίες αλλοιώνουν κατάφωρα το εκλογικό αποτέλεσμα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών.
  3. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με απόφαση του περσινού Νοεμβρίου, είχε πει ξεκάθαρο “ΟΧΙ” σε οποιοδήποτε σχέδιο ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου».

Εν συνεχεία, η παράταξη του κ. Φειδοπιάστη καλεί την κ. Κεχαγιά, «έστω και την ύστατη στιγμή, να πάρει πίσω την απόφαση για ιδιωτικοποιήσεις, που μόνο στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν άλλου τύπου “γραμμάτια”», συμπληρώνοντας ότι «ο Δήμος και μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει στηριζόμενος στους εργαζομένους του, που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να βάζουν πλάτη σε κάθε δύσκολη στιγμή», για να καταλήξει:

«Ας μην τους υποτιμά η κ. Κεχαγιά, γιατί θα τους βρει πολλές φορές μπροστά της, όσες αστυνομικές δυνάμεις κι αν επιστρατεύσει…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet