Νέους αυτόματους απινιδωτές αποκτούν έξι αθλητικοί χώροι στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Νέους αυτόματους απινιδωτές αποκτούν έξι αθλητικοί χώροι στον Δήμο Πεντέλης

Στην προμήθεια έξι νέων αυτόματων εξωτερικών φορητών απινιδωτών για τις ανάγκες ισάριθμων αθλητικών χώρων προχώρησε ο Δήμος Πεντέλης.

Οι νέοι έξι απινιδωτές προστίθενται στους δύο που υπάρχουν οι οποίοι είχαν εξασφαλιστεί από τον Δήμο το 2021 και καλύπτουν ήδη τις ανάγκες του τένις στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων και του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης. Όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, το κόστος για τους έξι νέους φορητούς απινιδωτές ανήλθε περίπου στα 9.750 ευρώ.

Οι νέοι απινιδωτές θα εγκατασταθούν στους παρακάτω αθλητικούς χώρους:

  • Γήπεδο ποδοσφαίρου Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.
  • Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων (Σάμου & Γεννηματά).
  • Κλειστό Γυμναστήριο Λυκείου Μελισσίων.
  • Κλειστό Γυμναστήριο 1ου Γυμνασίου Μελισσίων.
  • Κλειστό Γυμναστήριο Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Πεντέλης.
  • Γυμναστήριο βαρών Διασχολικού Αθλητικού Κέντρου Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι «ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του. Οι περισσότεροι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές είναι σχεδιασμένοι για να χρησιμοποιούνται, υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις, σε έκτακτες περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άμεση ιατρική βοήθεια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιοδήποτε πολίτη ηλικίας άνω των 12 ετών που έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), δηλαδή, χρήση του αυτομάτου εξωτερικού απινιδωτή και της τεχνητής αναπνοής».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον Αθλητισμό Λουκάς Μακρής κατά τη διάρκεια της παρουσίασης-εκπαίδευσης δήλωσε σχετικά:

«Η πρόληψη για τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών μας και η προστασία τους συνιστούν κύριο μέλημα του Δήμου Πεντέλης, για αυτό και με την προμήθεια αυτή αναβαθμίζουμε την πρόληψη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η παροχή πρώτων βοηθειών και η διατήρηση της ζωής είναι υποχρέωση όλων μας, ιδιαίτερα όταν οι κρίσιμες στιγμές λαμβάνουν χώρα εντός γηπέδου. Με τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή εξασφαλίζεται πολύτιμος χρόνος για τον ασθενή, μέχρι να οδηγηθεί σε νοσοκομείο.

Παράλληλα, με τη φορητότητα των νέων συσκευών δίνουμε σε ομάδες του Δήμου μας τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις συσκευές και στους εκτός έδρας αγώνες, αυξάνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την προστασία των αθλητών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet