Νέο ΟΧΙ, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, από τα Μελίσσια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας – Βίντεο
Video

Νέο ΟΧΙ, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, από τα Μελίσσια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας – Βίντεο

Για δεύτερη φορά συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς και πολίτες έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου. Ο λόγος ήταν να στείλουν νέο μήνυμα προς τη διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος που έχει αποφασίσει να βάλει λουκέτο στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Ένα μήνυμα που ωστόσο δεν ήταν και πολύ ηχηρό, αφού ο αριθμός των συγκεντρωμένων -αν και μεγαλύτερος συγκριτικά με την προηγούμενη συγκέντρωση- δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αντίστοιχος των σοβαρών συνεπειών που θα έχει για τον Δήμο Πεντέλης και όχι μόνο, το κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Κάτι που επισήμανε και η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, στην παρέμβασή της, τονίζοντας ότι θα περίμενε να δει περισσότερους βουλευτές στη σημερινή δράση (παραβρέθηκε μόνο ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρλέτης, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και ΚΚΕ εκπροσωπήθηκαν μέσω στελεχών τους), αλλά και κάποιον εκπρόσωπο της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.

Η κ. Κεχαγιά είπε ότι ο αγώνας κατά της απόφασης που κλείνει το υποκατάστημα των Μελισσίων θα συνεχιστεί, ενώ θα υπάρξει νέα ενημέρωση των πολιτών κατά την αυριανή μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη μετέφερε τη στήριξης της Περιφέρεας Αττικής στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας, έδωσε έμφαση στην ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητες και κάλεσε τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να ξανασκεφθεί την απόφασή της.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις παρεμβάσεις της δημάρχου και της αντιπεριφερειάρχη:

Μήνυμα ενότητας και μαχητικότητας έδωσαν από την πλευρά τους και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημοτική Συμμαχία (Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου), Πεντέλη 2020 (Άγγελος Παλαιοδήμος), Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή (Αντώνης Φειδοπιάστης), Λαϊκή Συσπείρωση (Σπύρος Κωνσταντάς), Πεντέληθεν (Γιώργος Κατσικογιάννης), ο εκπρόσωπος της παράταξης Μπροστά Μαζί Χρήστος Αρναουτόπουλος, καθώς και ο επικεφαλής του συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο Κώστας Βαρλαμίτης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις παρεμβάσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων:

Τέλος, ο Π. Σκουρλέτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόταση που κατέθεσαν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. προς τον υπουργό Οικονομικών, τόσο για το υποκατάστημα των Μελισσίων, όσο και στη γενικότερη τάση συρρίκνωσης των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την παρέμβαση του Π. Σκουρλέτη:

Από πλευράς εργαζομένων (ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ, Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας) υπήρξε αναφορά, μεταξύ άλλων, στη γενικότερη πολιτική των τραπεζών, ενώ αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα διαθέτει τα λιγότερα τραπεζικά υποκαταστήματα ανά 100.000 κατοίκους σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, μέχρι σήμερα είναι περισσότεροι από 50 οι Δήμοι που δεν διαθέτουν ούτε ένα κατάστημα Εθνικής Τράπεζας.

Σημαντικό στοιχείο της σημερινής δράσης είναι και η κατηγορηματική αντίθεση που εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της ΕΤΕ στο κλείσιμο του υποκαταστήματος στα Μελίσσια, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με ό,τι υποστήριξαν διοικητικά στελέχη του τραπεζικού ιδρύματος στις συναντήσεις που είχαν με τη δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Σε κάθε περίπτωση, οι διοργανωτές της σημερινής συγκέντρωσης δήλωσαν αισιόδοξοι ότι η διοίκηση της Εθνικής σκέφτεται πολύ σοβαρά την περίπτωση των Μελισσίων και γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η κλιμάκωση των αντιδράσεων, μέχρι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, που είναι και η τελευταία μέρα λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet