Νέο πυροσβεστικό όχημα εντάσσει στην Πολιτική Προστασία ο Δήμος Πεντέλης
Κοινωνία

Νέο πυροσβεστικό όχημα εντάσσει στην Πολιτική Προστασία ο Δήμος Πεντέλης

Ένα νέο πυροσβεστικό όχημα εντάσσει στην Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Πεντέλης. Πρόκειται για το πρωτότυπο πυροσβεστικό όχημα «Τυφώνας» που έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Κρεκούκης το 2017. Το συγκεκριμένο όχημα έχει επιχειρήσει σε πλείστα περιστατικά και έχει εξαιρετικές δυνατότητες διαβροχής, ειδικά από ψηλά, γεγονός που το καθιστά ένα εξαιρετικό εργαλείο αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε περιαστικά δάση όπως του Δήμου.

Σε πρόσφατη συνάντηση της δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά με τον Γιάννη Κρεκούκη καθορίστηκε το πλαίσιο συνεργασίας.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, ο «Τυφώνας» έχει μνημόνιο συνεργασίας με τον Τομέα «Μηχανικής Ρευστών» του ΕΜΠ και η παρουσία διδασκόντων και φοιτητών θα είναι θετική ακόμα και με την απλή επιδίωξη εμπειρίας για την εθελοντική ομάδα του Δήμου.

Το νέο όχημα θα βρίσκεται στον χώρο της κατασκήνωσης της Νέας Πεντέλης. Θα ενταχθεί στο βαρδιολόγιο και θα επιχειρεί σε πιθανά περιστατικά. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα εκπαιδευτεί αριθμός εθελοντών στο χειρισμό του. Η συνεργασία του Δήμου Πεντέλης θα είναι από 20/7 έως 30/9.

Οι δυνατότητες του οχήματος θα παρουσιαστούν από τον κ. Κρεκούκη στις 20 Ιουλίου, στις 19:000, στον χώρο του ΝΙΕΘ, παρουσία της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet