Να συζητηθούν στο Δ.Σ. Πεντέλης τα νέα σχέδια συρρίκνωσης του «Παίδων Πεντέλης» ζητούν 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης
Κοινωνία

Να συζητηθούν στο Δ.Σ. Πεντέλης τα νέα σχέδια συρρίκνωσης του «Παίδων Πεντέλης» ζητούν 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Για νέα προσπάθεια συρρίκνωση του δημόσιου νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» κάνουν λόγο τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, οι οποίες και ζητούν να ενταχθεί σχετικό θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Σώματος.

Ειδικότερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου (επικεφαλής παράταξης Δημοτική Συμμαχία), Αντώνης Φειδοπιάστης (επικεφαλής παράταξης Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή), Λευτέρης Κοντουλάκος (επικεφαλής παράταξης Μπροστά Μαζί) και Σπύρος Κωνσταντάς (Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης) ζητούν τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των κλινικών του Νοσοκομείου (ΩΡΛ, Ορθοπεδική, Οδοντιατρική), οι οποίες -όπως αναφέρουν- βρίσκονται σε φάση συρρίκνωσης, προκειμένου να να μετατραπούν σε δομή φιλοξενίας παιδιών υπό εισαγγελική παραγγελία.

Σημειώνεται ότι το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα στις αρχές Απριλίου, μετά από σχετική καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Ακολουθεί η εισήγηση των τεσσάρων επικεφαλής προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης:

Προς : Πρόεδρο Δ.Σ. Πεντέλης κα Κ. Λαζή

Κοιν. : Δήμαρχο κα Δ.Κεχαγιά

Θέμα: Πρόταση για το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης

Κυρία Πρόεδρε,

Παρακαλούμε όπως βρείτε επισυναπτόμενο το αίτημά μας για εισαγωγή στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης.

Οι Επικεφαλείς των Δημοτικών Ομάδων

Δημοτική Συμμαχία  
Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου
Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή
Αντώνης Φειδοπιάστης
Μπροστά Μαζί  
Ελευθέριος Κοντουλάκος
Λαϊκή Συσπείρωση  
Σπυρίδων Κωνσταντάς
 

Στην εισήγησή τους, οι τρεις εκ των τεσσάρων επικεφαλής (ο κ. Σπ. Κωνσταντάς θα κάνει ξεχωριστή εισήγηση) αναφέρουν:

Συζήτηση και λήψη απόφασης του Δ.Σ. Πεντέλης για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης»

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Σε συνέχεια των όσων λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στο «Παίδων Πεντέλης» με συρρίκνωση και σταδιακή κατάργηση τριών κλινικών (ΩΡΛ, ορθοπεδική, οδοντιατρική) και της μετατροπής τους σε δομή φιλοξενίας παιδιών υπό εισαγγελική παραγγελία και έχοντας ήδη επισκεφθεί το νοσοκομείο, συζητήσει με όλο το προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό), το σωματείο των εργαζομένων και επισκέπτες γονείς, θεωρούμε ότι άμεσα ο Δήμος οφείλει να παρέμβει με καταρχήν συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δ.Σ. για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα κατατείνουν σε μέτρα και αποφάσεις για:

  • Απρόσκοπτη λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης».
  • Δημιουργία επαρκούς και ασφαλούς δημόσιας δομής φιλοξενίας των παιδιών υπό εισαγγελική παραγγελία σε χώρους εκτός του νοσοκομείου (υπάρχουν παρακείμενοι χώροι και ευρύτερα πλησίον στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας).
  • Σοβαρή ενίσχυση του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» σε προσωπικό και εξοπλισμό για να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας και τον σκοπό της αποστολής του.

Ως πρώτο βήμα το Δ.Σ. Πεντέλης να αποφασίσει:

Τη διοργάνωση συνάντησης – εκδήλωσης με όμορους Δήμους, εκπροσώπους των εργαζομένων, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του «Παίδων», της ΕΙΝΑΠ και άλλους φορείς για συντονισμό ενεργειών προκειμένου να αποτραπούν σχέδια συρρίκνωσης του Δημόσιου Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», του μοναδικού στον Βόρειο Τομέα που εξυπηρετεί και χιλιάδες παιδιά των γειτονικών νομών.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. O αναζητων και καταγγελων

    Αλήθεια τι θα περιμένατε…να σας ακούσουν,να πέσουν στις ράγες του παλιού θηρίου στον Διόνυσο?πρέπει να πάρουν εντολές …έτσι έθαψαν και την ιδέα του πεντελικού/έτσι άφησαν τον αύλειο χώρο του ΝΙΕΝ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΝΙΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙ ΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ…….ΟΛΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet