Ξεκινά το πρόγραμμα «ΕΓΚΑΡΔΙΑ» στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Ξεκινά το πρόγραμμα «ΕΓΚΑΡΔΙΑ» στον Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο των δράσεων προληπτικής ιατρικής με στόχο την προαγωγή και προάσπιση της υγείας των πολιτών, θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την ενεργό συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων στο πρόγραμμα «ΕΓΚΑΡΔΙΑ».

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποίησε στις 10:30 το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου 2015 σύσκεψη με πρωτοβουλία του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη που αφορούσε στο θέμα.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο δήμαρχος Πεντέλης, η αρμόδια θεματική αντιδήμαρχος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης (ΟΚΠΑ), οι τοπικοί αντιδήμαρχοι, η διευθύντρια της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι υπεύθυνοι των ΚΑΠΗ του Δήμου Πεντέλης και αποφασίστηκαν τα εξής:

Διαθεσιμότητα χώρων

  • Για τη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων η δράση θα υλοποιηθεί στο Κοινωνικό Κέντρο Μελισσίων (Σκιάθου και Μπακογιάννη, Μελίσσια) στον χώρο του Β΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων, με υπεύθυνη την κα Καίτη Μασμανίδου.
  • Για τις  Δημοτικές Κοινότητες Πεντέλης και Νέας Πεντέλης η δράση θα υλοποιηθεί στο Κοινωνικό Κέντρο Πεντέλης (Ηγ. Μακρυγιάννη 2, Πεντέλη) στον χώρο των ιατρείων του ΚΑΠΗ Πεντέλης και υπεύθυνος θα είναι ο κ. Ιωάννης Ζώης.

Διάρκεια δράσης

Η δράση θα διαρκέσει ένα μήνα περίπου ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος και θα υλοποιείται:

  • Στα Μελίσσια από Δευτέρα 31/8 έως Παρασκευή 18/9 – Διάρκεια τρεις εβδομάδες.
  • Στην Πεντέλη και Νέα Πεντέλη από Δευτέρα 21/9 έως και Παρασκευή 2/10 – Διάρκεια δύο εβδομάδες.

Δημοσιότητα δράσης -Επικοινωνία

Τη δημοσιότητα και επικοινωνία της δράσης έχει αναλάβει το γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης.

Ενημέρωση – κινητοποίηση πολιτών

Στην ενημέρωση των πολιτών θα δραστηριοποιηθούν οι υπεύθυνοι των έξι ΚΑΠΗ του Δήμου Πεντέλης.

Υπεύθυνοι Υλοποίησης – Συντονισμού – Ελέγχου της Δράσης

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα του δημάρχου Πεντέλης, από τον ΟΚΠΑ με γενικό υπεύθυνο υλοποίησης τον πρόεδρο του ΟΚΠΑ Άγγελο Παλαιοδήμο.

Τον συντονισμό της δράσης έχει η Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης και με υπεύθυνη συντονισμού τη θεματική αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα.

Υπεύθυνοι υλοποίησης  της δράσης για οργάνωση των ραντεβού, επικοινωνία με ιατρούς, οργάνωση συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της αναμονής και βοήθεια στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, θα είναι:

  • Για τη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων η κα Καίτη Μασμανίδου, υπεύθυνη του Β΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων.
  • Για τις Δημοτικές Κοινότητες Πεντέλης και Νέας Πεντέλης ο κ. Ιωάννης Ζώης, υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Πεντέλης.

Οργάνωση Ημερίδας – Ομιλίας στις 2/9 με θέμα: «Καρδιαγγειακά νοσήματα και υγεία»

Υπεύθυνη: Η θεματική αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα με βοηθό την κ. Παναγιώτα Κουλάκου, προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Πεντέλης.

Για τη ρύθμιση των λεπτομερειών του συντονισμού υλοποίησης της δράσης ο Δήμος Πεντέλης θα πραγματοποιήσει σύσκεψη το πρωί της Παρασκευής 28 Αυγούστου 2015, στο δημαρχείο Μελισσίων, παρουσία των ανωτέρω αρμοδίων και των υπευθύνων του προγράμματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet