Οι εργαζόμενοι ακύρωσαν για τρίτη φορά τη σύγκληση της Ο.Ε. του Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Οι εργαζόμενοι ακύρωσαν για τρίτη φορά τη σύγκληση της Ο.Ε. του Δήμου Πεντέλης

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017 εργαζόμενοι του Δήμου Πεντέλης είχαν καταλάβει τον χώρο έξω από το δημαρχείο, στα Μελίσσια, προσπαθώντας ν’ αποτρέψουν τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη να συγκαλέσει την Οικονομική Επιτροπή. Κάτι που τελικώς κατάφεραν,  αφού μέχρι τις 10:00, οπότε είχε οριστεί η σύγκληση της Επιτροπής, ουδείς από τη διοίκηση είχε κάνει την εμφάνισή του στο δημαρχείο. Εξάλλου, από τις 7 το πρωί οι εργαζόμενοι του Δήμου πραγματοποιούσαν στάση εργασίας, η οποία και θα έληγε επισήμως στις 11:00, οπότε θα ήταν δύσκολο η διοίκηση να υλοποιήσει την πρόθεσή της. Αυτή ήταν η τρίτη αναβολή σύγκλησης της Ο.Ε. που επέβαλαν ουσιαστικά οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδρίαζε για να ορίσει δικηγόρο που θα εκπροσωπήσει τον Δήμο στον Άρειο Πάγο, στην αίτηση αναίρεσης που σκοπεύει να ασκήσει ο πρώτος κατά της δικαστικής απόφασης που επιδικάζει στους εργαζόμενους του Δήμου και του ΟΚΠΑ το επίδομα των 176 ευρώ.

Αντ. Φειδοπιάστης, Β. Μπούρας, Γ. Μητροπούλου, Σπ. Κωνσταντάς.

Σε αντίθεση με τα μέλη της δημοτικής Αρχής, στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο βρίσκονταν εκπρόσωποι της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Πεντέλης Εν Δράσει, Αντώνης Φειδοπιάστης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σπύρος Κωνσταντάς, η δημοτικής σύμβουλος Γεωργία Μητροπούλου, από την παράταξη Συμπολιτεία και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Μπούρας και Δημήτρης Αποστολάκος.

Εργαζόμενοι: Ο δήμαρχος μας κοροϊδεύει κατάμουτρα

Όπως είπαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο «Ε» υπάρχει ανησυχία ότι ο δήμαρχος θα επιχειρήσει να αιφνιδιάσει, ορίζοντας σε «ανύποπτο» χρόνο τη σύγκληση της Ο.Ε., αλλά οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι ν’ αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε ανακοίνωση που διακινούσαν μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πεντέλης-Μελισσίων στον χώρο της συγκέντρωσης ανέφεραν:

Για άλλη μια φορά, ο δήμαρχος Πεντέλης, μαζί με τη δημοτική Αρχή, ακολουθώντας τις γνωστές πρακτικές τρομοκρατίας των εργαζομένων, κάλεσε την Αστυνομία με σκοπό να εκφοβίσει τους εργαζόμενους που είχαν κλείσει από νωρίς τον Δήμο, διεκδικώντας να μην πραγματοποιηθεί το συμβούλιο της Ο.Ε.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η αναίρεση της απόφασης του δικαστηρίου που δικαίωνε τους εργαζόμενους για την καταβολή ειδικού επιδόματος ΟΤΑ (176 ευρώ).

Πιστός στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έρχεται αντιμέτωπος και αντίθετος με τα συμφέροντα των εργαζομένων και μας εμπαίζει, στέλνοντάς μας τη μια μέρα στο ΥΠ.ΕΣ., λέγοντάς μας ότι είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και από την άλλη, όταν από εκεί μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα έχουν καμία κύρωση τα μέλη του Δ.Σ. παίρνοντας μια τέτοια απόφαση, τα παίρνει πίσω, λέγοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να πάρουμε τα λεφτά μας.

Μας κοροϊδεύει κατάμουτρα, υποστηρίζοντας άλλα τη μια φορά, αλλά την άλλη, μας λέει ότι είναι στο πλευρό μας και όταν βλέπει ότι οι εργαζόμενοι δεν καταπίνουν πια τα ψέματά του, απειλεί να μας πάει αυτόφωρο, για να βάλουμε μυαλό, όπως λέει…

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, καθώς και τους πολίτες, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση που κρατάει η δημοτική Αρχή απέναντι στους εργαζόμενους.

Δικαιωμένοι από δικαστήριο, μετά από πέντε χρόνια δικαστικών και άλλων διεκδικήσεων, αρνείται να δώσει τα λεφτά στους εργαζόμενους, ενώ το ποσό μπορεί να καλυφθεί και από το αποθεματικό του Δήμου.

Απειλεί, βρίζει και καλεί αστυνομία, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους σαν εγκληματίες.

Δίνουμε το μήνυμα ότι πίσω δεν θα κάνουμε, θα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος τα δικαιώματά μας.

Οι πολιτικές του κ. Στεργίου και ο εκφοβισμός δεν θα περάσουν!

Αντώνης Φειδοπιάστης: Ο δήμαρχος τα βάζει με τους εργαζόμενους για τις δικές του ευθύνες

Ο επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη Εν Δράσει, μιλώντας στο «Ε» για τις εξελίξεις, δήλωσε:

«Η αναλγησία του δημάρχου, αλλά και η ολιγωρία του στο να μην κινήσει τις αναγκαίες διαδικασίες, οδήγησε στη σημερινή κατάσταση στον Δήμου, με τους εργαζόμενους να κάνουν κατάληψη στο δημαρχείο. Άλλα τους είχε υποσχεθεί για να μπορέσει να εκλεγεί, ενώ η συνέχειά του αποδεικνύει άλλα πράγματα.

»Έφθασε στο σημείο να προβαίνει και σε βίαιες αποφάσεις, όπως το να φέρνει την Αστυνομία, ενώ απειλεί τους εργαζόμενους για κάτι για το οποίο ο ίδιος ευθύνεται.

»Εμείς είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων, καθώς θεωρούμε ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους και πρέπει ν’ αποζημιωθούν για τα δεδουλευμένα τους.

»Από την άλλη, η δημοτική Αρχή να κοιτάξει να κάνει τη δουλειά της όσο καλύτερα μπορεί και να επαναφέρει την κανονικότητα στη λειτουργία του Δήμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet