Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τις αντικειμενικές αξίες στα Μελίσσια
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τις αντικειμενικές αξίες στα Μελίσσια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η ανοικτή εκδήλωση διαβούλευσης για τις αντικειμενικές αξίες στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων τη Δευτέρα 20 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε ιδιαίτερα τη σοβαρότητα του θέματος των αντικειμενικών αξιών για την οποία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης, αποφασίστηκε η ανοικτή δημοκρατική διαδικασία της διαβούλευσης, έτσι ώστε να καταγραφούν οι απόψεις όσο γίνεται περισσότερων Συμπολιτών. Επισήμανε επίσης την ανάγκη να έχει η Αυτοδιοίκηση περισσότερες αρμοδιότητες, σχετικά με τα χωροταξικά και τα οικονομικά και δεσμεύτηκε πως θα τις διεκδικήσει από την πλευρά του και δια μέσου της ΠΕΔΑ. Κλείνοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες.

Στη συνέχεια, ο θεματικός αντιδήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου ως εισηγητής της εκδήλωσης αφού παρουσίασε την ισχύουσα Νομοθεσία (Ν.1249/1982), ενημέρωσε για τις τιμές ανά ζώνη στη Δ.Κ. Μελισσίων, τις χρήσεις γης, την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (έτος 2012) και αποτύπωσε με παραδείγματα την υφιστάμενη κατάσταση.

Ακολούθησε γόνιμη διαλογική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων πολιτών, του εισηγητή και θεματικού Αντιδημάρχου Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και του διευθυντή Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Πεντέλης Ιωάννη Ξανθάκου, η οποία και κατέληξε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στα εξής συμπεράσματα:

α) Στην αναγκαιότητα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών,
β) Η αναπροσαρμογή να γίνει με τρόπο ορθολογικό και επιστημονικό, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους (οικονομικές, πολεοδομικές κ.τ.λ.).
γ) Τη σύσταση από τον δήμαρχο ολιγομελούς επιτροπής η οποία θα διαμορφώσει και θα συντάξει την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο έως το τέλος Μαΐου και θα απαρτίζεται από τον θεματικό αντιδήμαρχο, τον διευθυντή Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου, καθώς και εξειδικευμένους συμπολίτες οι οποίοι και συμμετείχαν στην 1η Διαβούλευση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, η θεματική αντιδήμαρχος Άντα Χάνου-Μπούσουλα, ο τοπικός αντιδήμαρχος Μελισσίων Ηλίας Τσουχνικάς, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑ Άγγελος Παλαιοδήμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καίτη Μασμανίδου, Γιώτα Κυβέλου, ο πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Βασίλης Κωστόπουλος, η υπεύθυνη Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων Βασιλική Μπάρα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών – Γκιουλμπαξιωτών «Νέα Ροδώνη» Χρήστος Κάζος, ο πρόεδρος του Μικρασιατικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» Παναγιώτης Γκατζώλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μελισσίων Ιωάννης Καλαϊτζίδης και πλήθος πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet