Ολοκληρώθηκε ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα σχολεία Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα σχολεία Δήμου Πεντέλης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στον Δήμο Πεντέλης την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού σε μαθητές  της ΣΤ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων του Δήμου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης σε εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας για τον αντιφυματικό εμβολιασμό. Σκοπός ήταν η πρόληψη της φυματίωσης, καθώς όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η εξάπλωσή της τα τελευταία χρόνια παραμένει αμείωτη. Το σύνολο των εμβολίων παραχωρήθηκε από  το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής και Προαγωγής της Υγείας της αρμόδιας Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε με επιμέλεια της αντιδημάρχου Άντας Χάνου-Μπούσουλα και την επιστημονική υποστήριξη ειδικού συνεργείου εμβολιασμών το οποίο αποτελούσαν οι επισκέπτριες Υγείας Ευαγγελία Παπαγιάννη από την Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού, Μαρία Ζαχαράτου και Κωνσταντίνα Ραφτογιάννη από το Περιφερειακό Ιατρείο Μεταμόρφωσης και η εθελόντρια ιατρός πνευμονολόγος Αλεξάνδρα Κουτσοκέρα, τις οποίες ο Δήμος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ευχαριστεί θερμά.

Παράλληλα, ο Δήμος Πεντέλης ευχαριστεί τους διευθυντές των σχολείων για την άριστη συνεργασία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet