Ομιλία για τη Μάχη της Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων
Κοινωνία

Ομιλία για τη Μάχη της Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, στο πλαίσιο του εορτασμού της 74ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, προσκαλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν την επετειακή ομιλία «Η Μάχη της Κρήτης στα πλαίσια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (20-31 Μαΐου 1941)», την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοέμβρη 15 έναντι Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου).

Ομιλητής θα είναι ο υποστράτηγος ε.α. Χρήστος Τόιλος ο οποίος και θα καλύψει την παρουσίασή του με παράλληλη προβολή διαφανειών.

Υπεύθυνη της οργάνωσης είναι η θεματική αντιδήμαρχος Πεντέλης Άντα Μπούσουλα-Χάνου.

Με την ονομασία «Η Μάχη της Κρήτης» έμεινε στην ιστορία η αεραποβατική επιχείρηση της Ναζιστικής Γερμανίας κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941. Ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο. Η γερμανική επίθεση εκδηλώθηκε στις 8:00 π.μ. της 20ης Μαΐου 1941, με τη ρίψη αλεξιπτωτιστών σε δύο μέτωπα. Οι Γερμανοί δεν υπολόγισαν τη συμμετοχή αμάχων στις επιχειρήσεις.

Η Μάχη στην Κρήτη ονομάστηκε και «Νεκροταφείο των Γερμανών αλεξιπτωτιστών», εξαιτίας των μεγάλων απωλειών τους, γεγονός που ανάγκασε τον Χίτλερ να διατάξει τον τερματισμό κάθε αεραποβατικής επιχείρησης στο μέλλον. Από την πλευρά τους, οι Σύμμαχοι εντυπωσιάστηκαν από τις μεγάλες δυνατότητες των αλεξιπτωτιστών στη μάχη και δημιούργησαν τις δικές τους αεραποβατικές δυνάμεις.

Δείτε την πρόσκληση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet