Ομιλία για τον πόνο στο 4ο ΚΑΠΗ Μελισσίων
Κοινωνία

Ομιλία για τον πόνο στο 4ο ΚΑΠΗ Μελισσίων

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Αντιμετώπιση οξέως και χρόνιου πόνου» στο 4ο ΚΑΠΗ Μελισσίων. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και ο χώρος κατάμεστος, όπως ενημερώνουν με σχετική ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνες του ΚΑΠΗ Γιώτα Τσινού και Σταυρούλα Μιχαλοπούλου.

Η εισηγήτρια κα Αγγελική Μπαϊρακτάρη, συντονίστρια διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», τόνισε, με τρόπο απλό και κατανοητό, τη σπουδαιότητα ύπαρξης των ιατρείων πόνου.

«Από το 1976 η διεθνής εταιρεία μελέτης και θεραπείας του πόνου (IASP) διακήρυξε ότι η ανακούφιση από τον πόνο είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και η μη αντιμετώπισή του αποτελεί εγκληματική αμέλεια των λειτουργών της υγείας και του συστήματος που δεν φροντίζει για αυτό.

»Η ανακούφιση του ασθενούς που υποφέρει, είναι ένας από τους βασικούς στόχους των λειτουργών υγείας και αποτελεί για όλους διαρκή πρόκληση. Οι θεράποντες ιατροί και νοσηλευτές οφείλουν να φροντίζουν για την ελαχιστοποίηση του πόνου των ασθενών, γιατί όπως λέει και ο Αλβέρτος Σβάιτσερ ο πόνος είναι ο χειρότερος δυνάστης του ανθρώπινου είδους, χειρότερος από τον ίδιο τον θάνατο».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κα Ευτυχίδου, η οποία τόνισε ιδιαίτερα τη σημαντική σημασία της άσκησης για την ευεξία του ατόμου και την ελαχιστοποίηση του πόνου.

Το ακροατήριο καταχειροκρότησε τις εισηγήτριες, τις συνεχάρη και πήρε απάντηση σε πολλά ερωτήματα σχετικά με το θέμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα-Χάνου, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑ Αγνή Ζώη, η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κική Μπάρα, η πρόεδρος της Β΄ Σχολικής Επιτροπής Σίσσυ Ντούρη, η κα Βαρβάρα Πετρίδου, καθηγήτρια ζωγραφικής των μελών των ΚΑΠΗ, η κα Φωτεινή, σύζυγος του Χρόνη Αηδονίδη, η κα Μαριάνθη Καραγιαννάκου, μέλος του Συλλόγου Πελοποννησίων του Δήμου Πεντέλης και ο κος Μερκούριος Αυτζής, διευθυντής του 2ου Δ.Σ. Μελισσίων, με τη σύζυγό του κα Σίσσυ Μουρατίδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet