Ο Δήμος Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
Κοινωνία

Ο Δήμος Πεντέλης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Ο Δήμος Πεντέλης, στo πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, γνωρίζει στους δημότες του ότι η 4η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου. Η σημερινή παγκόσμια ημέρα καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία .

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 11 εκατομμύρια νοσούν, το 70% των οποίων σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Ωστόσο έχει διαπιστωθεί ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να προληφθούν.

Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου εστιάζει στους εξής βασικούς τομείς:

Επιλογή υγιούς-ποιοτικού τρόπου ζωής .

Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους, φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

Έγκαιρη ανίχνευση – διάγνωση με τη χρήση ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων, όπως π.χ. Τεστ Παπ, μαστογραφία κ.λπ.

Πρόσβαση στη θεραπεία για όλους .

Παράλληλα σημαντικό ρόλο παίζει η ύπαρξη ενός ισορροπημένου οικογενειακού περιβάλλοντος όπου τα μέλη, με την κατάλληλη αλληλοϋποστήριξη, βοηθούνται να αντιμετωπίσουν συναισθήματα θλίψης, σύγχυσης, άγχους και θυμού τα οποία συχνά οδηγούν σε εθισμούς καθοριστικούς για την εκδήλωση διάφορων τύπου καρκίνου.

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου τονίζεται ότι στην πορεία της συγκεκριμένης νόσου δεν υπάρχουν πάντα λύσεις, ωστόσο είναι μέσα στις δυνατότητές μας να βρεθούν.

Ο Δήμος Πεντέλης, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους δημότες, προέβη στην αίτηση διάθεσης του Κινητού Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας για την πραγματοποίηση δωρεάν μαστογραφιών, ενώ θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μόλις προσδιοριστούν οι ακριβείς ημερομηνίες του προγράμματος .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου διατίθενται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας www.cancer-society.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet