Ο Δήμος Πεντέλης προμηθεύεται 10 ηλεκτροκίνητα οχήματα
Κοινωνία

Ο Δήμος Πεντέλης προμηθεύεται 10 ηλεκτροκίνητα οχήματα

Εγκρίθηκε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, η χρηματοδότηση της προμήθειας ηλεκτροκίνητων οχημάτων του Δήμου Πεντέλης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με το ποσό των 2.453,092 ευρώ.

Η έγκριση αφορά την προμήθεια 10 οχημάτων και την εγκατάσταση πέντε σημείων φόρτισης. Συγκεκριμένα ο Δήμος θα προμηθευτεί:

  • Ένα ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο.
  • Δύο ηλεκτροκίνητα πολυμηχανήματα για την πολιτική προστασία.
  • Δύο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία των 25 θέσεων.
  • Τρία κλειστά φορτηγά για την καθαριότητα και το πράσινο.
  • Δύο επιβατηγά οχήματα.
  • Πέντε σημεία φόρτισης οχημάτων.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για τη χρηματοδότηση έργων και υπηρεσιών συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας το σύνολο του ορίου που αναλογεί στον Δήμο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δηλώνει σχετικά:

«Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης εντάσσεται στη στρατηγική μας για μείωση των αναγκών του Δήμου μας σε ενέργεια και καθαρότερο περιβάλλον. Με τη χρηματοδότηση που πετύχαμε θα προμηθευτούμε τα πρώτα δέκα ηλεκτροκίνητα οχήματα για τον Δήμο μας. Φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Σκοπός μας είναι η σταδιακή αλλαγή του στόλου των οχημάτων μας σε ηλεκτροκίνητα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την επιτυχία αυτή. Σύντομα τα νέα ηλεκτρικά οχήματα θα ενταχθούν στο δυναμικό του Δήμου μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet