Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στον μήνα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού στις 29/10
Κοινωνία

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στον μήνα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού στις 29/10

Η θεσμοθέτηση του Οκτωβρίου ως μήνα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού αποτελεί, για όλες τις γυναίκες, ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν ένα από τα πιο σημαντικά ραντεβού της ζωής τους: το ραντεβού με την πρόληψη και μια ζωή με ποιότητα, σημειώνει ο Δήμος Πεντέλης.

Όπως ενημερώνει η διοίκηση, ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει με σειρά δράσεων στη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης που έχει ως σκοπό τη σωστή πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, συμβολικά φωταγωγήθηκε με ροζ χρώμα η εξωτερική όψη του κτηρίου του δημαρχείου, δίνοντας έτσι το πρώτο συμβολικό στίγμα του Δήμου Πεντέλης, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Παράλληλα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Υγεία» και τα ιατρικά κέντρα Βιοϊατρική και Βιότυπος Μελισσίων, προσφέρουν δωρεάν ψηφιακές εξετάσεις μαστογραφίας, σε ανασφάλιστες γυναίκες κατοίκους του Δήμου Πεντέλης, μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση με το Κοινωνικό Κέντρο στον τηλ. αριθμό: 210 8100884, όπως επισημαίνει η διοίκηση.

Επίσης, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι εντός του παραπάνω πλαισίου, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Πεντέλης δημιουργεί μια ψηφιακή κοινότητα επαφής και ανταλλαγής ιδεών με μια σειρά διαλέξεων και ομιλιών μέσω διαδικτυακής  πλατφόρμας λόγω των έκτακτων συνθηκών Covid-19.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 29/10/2020, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί ομιλία μέσω Webex με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού», όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Ομιλήτρια θα είναι η Μαρία Πολύζου, διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου, κορυφαία αθλήτρια δρόμων αντοχής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης που αντιμετώπισε τη μάχη με τον καρκίνο, όπως και τους αγώνες, με μια νίκη στο τέλος, υπογραμμίζει η διοίκηση.

Στη συνέχεια της σχετική ανακοίνωσης ο Δήμος Πεντέλης, σημειώνει πως την κεντρική ομιλία θα πλαισιώσουν συνομιλητές από τον χώρο της δημοσιογραφίας και της αθλητικής δημοσιογραφίας, εξέχοντες επιστήμονες από τον χώρο της υγείας, εκπρόσωποι εταιρειών και ιατρικών κέντρων με αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς τους την εταιρική κοινωνική ευθύνη, η πρόεδρος της ΑΚΟΣ -εταιρείας για την πρόληψη του καρκίνου και την παροχή βοήθειας στους αποθεραπευμένους της νόσου-, καθώς και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με  Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet