Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Θέλουμε και Υγεία και Παιδεία – ΟΧΙ στα προσχηματικά διλήμματα
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Θέλουμε και Υγεία και Παιδεία – ΟΧΙ στα προσχηματικά διλήμματα

Στο θέμα της της φιλοξενίας αιθουσών προσχολικής εκπαίδευσης εντός έκτασης περίπου 7 στρεμμάτων στην πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια παρεμβαίνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης.

Με ανοιχτή επιστολή της προς τους πολίτες του Δήμου, η Ο.Μ. κατηγορεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τη δημοτική αρχή, ότι προσπαθούν με την πρόφαση προσχηματικών διλημμάτων να οδηγήσουν σε οριστική απώλεια μια υγειονομική δομή της πόλης και της Βόρειας Αθήνας.

Ειδικότερα, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης τονίζει στην επιστολή της:

Πολίτες του Δήμου Πεντέλης

Προφανώς και δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η προ ημερών ανακοινωθείσα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ για παραχώρηση επί 12ετία της πτέρυγας Μπόμπολα στον Δήμο Πεντέλης για στέγαση προσχολικής εκπαίδευσης!

Όσο καιρό διατυμπανίζαμε ότι χρειάζεται να γίνουν ενέργειες από τη δημοτική αρχή για την επαναλειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» και να μην αφήνουμε τον χρόνο να περνά, εγκαταλείποντας μία δημόσια δομή υγείας που βρίσκεται στον δήμο μας, η δήμαρχος και ο γνωστός πλην αόρατος καθοδηγητής της δούλευαν στην κατεύθυνση οριστικής απομάκρυνσης μιας τέτοιας πιθανότητας.

Τώρα που αρχίζει να φαίνεται ξανά ότι αυξάνουν τα κρούσματα του κορωνοϊού, είναι άστοχο αλλά και εγκληματικό η οργανωμένη Πολιτεία να κινείται στην κατεύθυνση εγκατάλειψης ενός χώρου προορισμένου για να λειτουργεί ως νοσοκομείο.

Προφανώς και η απόφαση του ΕΦΚΑ δεν είναι παρά αποτέλεσμα πολιτικής παρέμβασης βασισμένης στην κεντρική επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για προσχηματική ενίσχυση της δημόσιας υγείας (άλλωστε το αίμα νερό δεν γίνεται – η Ν.Δ. θα είναι πάντα υπέρ των ιδιωτών). Γι’ αυτό και σκέφτηκαν: Αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου για την κάλυψη μίας κοινωνικής ανάγκης, η οποία δεν θα εγείρει τις κοινωνικές αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί προ μηνών.

Θυμίζουμε ότι από την ξενοφοβική και ρατσιστική φρασεολογία και πρακτική της δημάρχου τον περασμένο Οκτώβριο, με το ενδεχόμενο προσωρινής υποδοχής ανηλίκων μεταναστών και προσφύγων, είχαν ενθαρρυνθεί -αν όχι προκληθεί- αντιδράσεις διαφόρων συντηρητικών και μισαλλόδοξων κατοίκων της πόλης, αλλά και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης. Γι’ αυτό εξάλλου και η αναφορά τους ότι «…αποφεύχθηκαν άλλες χρήσεις που ενδεχομένως να επιβάρυναν τη λειτουργία της πόλης στο μέλλον».

Φίλες και φίλοι

Αν έπρεπε κανείς να διαλέξει αναγκαστικά μεταξύ δομών υγείας και παιδείας, θα λέγαμε ότι στη συνείδηση όλων η υγεία και η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής θα έπρεπε να προηγηθεί της παιδείας. Όταν όμως και οι δύο βασικές κοινωνικές ανάγκες μπορούν να υπηρετηθούν με διαφορετικές δομές, χωρίς η μία να εξυπηρετείται σε βάρος της άλλης, όταν μπορούν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις, το δίλημμα «παιδεία ή υγεία» είναι ψεύτικο και αποπροσανατολιστικό.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που, με τη βοήθεια της συνδιοίκησης της δημοτικής αρχής, υλοποιούν την πολιτική του ενσυνείδητου παροπλισμού και αλλαγής χρήσης, με μόνιμα χαρακτηριστικά, μιας δημόσιας δομής υγείας της πόλης και της Βόρειας Αθήνας γενικότερα.

Δεν επιλέγουμε ή το ένα ή το άλλο! Θέλουμε Και υγεία Και παιδεία!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet