Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Κατά της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς Ν. Πεντέλης στο ΝΙΕΝ
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Κατά της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς Ν. Πεντέλης στο ΝΙΕΝ

Κατά της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς Ν. Πεντέλης στον χώρο του ΝΙΕΝ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού) είναι η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης.

Η Ο.Μ. κατηγορεί τον δήμαρχο Πεντέλης ότι παρουσιάζει «ως επιτυχία τη μίσθωση από τον ΕΦΚΑ (ιδιοκτήτη του ΝΙΕΝ) για 40 χρόνια, μιας δασικής έκτασης πάνω από 110 στρέμματα με δέσμευση για αποκλειστική χρήση της για λαϊκή αγορά και για τίποτα άλλο», όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι μάσκες έπεσαν

Μπροστά στην ανάγκη να παρουσιάσει κάποιο έργο ο δήμαρχος Πεντέλης κ. Στεργίου δεν σταματά μπροστά σε κανένα εμπόδιο. Προκειμένου να δείξει -προεκλογικά- ότι δίνει λύση ανακούφισης στην επιβάρυνση από τη λαϊκή αγορά που έχουν τρεις δρόμοι στη Ν. Πεντέλη όπως άλλωστε και τόσες άλλες γειτονιές στη χώρα οι οποίες φιλοξενούν λαϊκές αγορές, δεν διστάζει να παρουσιάσει ως επιτυχία τη μίσθωση από τον ΕΦΚΑ (ιδιοκτήτη του ΝΙΕΝ) για 40 χρόνια, μιας δασικής έκτασης πάνω από 110 στρέμματα με δέσμευση για αποκλειστική χρήση της για λαϊκή αγορά και για τίποτα άλλο.

Γράφει συγκεκριμένα η απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ: «Γ) Την αποκλειστική χρήση του χώρου, από τον Δήμο Πεντέλης, για τη λειτουργία λαϊκής αγοράς, χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια διαμόρφωσης του υπόλοιπου χώρου ως πάρκου τοποθετώντας παγκάκια, όργανα παιδικής χαράς ή άλλα αντικείμενα που θα υποδηλώνουν τη χρήση του χώρου ως πάρκου, πλατείας και γενικά χώρου αναψυχής».

  • Τι κι αν η απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ είναι γνωμοδοτική πράξη (όπως προβλέπεται στον νόμο) και απαιτείται υπουργική απόφαση έγκρισης της για να προχωρήσει;
  • Τι κι αν η στόχευση αφορά τη χρήση ενός μικρού μόνο μέρους του χώρου (δρόμοι και πλατεία), εμποδίζοντας ταυτόχρονα, για 40 χρόνια την ουσιαστικότερη αξιοποίηση ολόκληρου του άλσους;
  • Τι κι αν δεν μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια η χρήση της λαϊκής αγοράς, παρεκτός κι αν αποφασιστεί να γίνει Νοσοκομείο στον ίδιο χώρο, πράγμα εξαιρετικά απίθανο;
  • Τι κι αν επιφορτίζεται με 140.000 ευρώ ο Δήμος για να προετοιμάσει για λόγους καθαρισμού, πυροπροστασίας και φύλαξης του χώρου, που με περισσή σπουδή του επιδόθηκε ως άμεσα εκτελεστή η απόφαση του ΕΦΚΑ;

Όλα αυτά είναι απλώς λεπτομέρειες για τον δήμαρχο της πόλης μας που δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει ορισμένες απαιτήσεις νομιμότητας να του χαλάσουν μια ωραία ιστορία «πώλησης» εξυπηρέτησης σε λίγους δημότες του.

Και καλά αυτή είναι η αντίληψη του δημάρχου για το πώς ένας χώρος άλσους εντός του οικιστικού ιστού αξιοποιείται επ΄ ωφελεία της πόλης. Αλλά να φθάνει ο δήμαρχος να χαρακτηρίζει ως «κομμουνιστικό τραμπουκισμό» τις ενέργειες του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη, ο οποίος αναγκάστηκε να καλέσει σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Νόμου, αλλά και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας σε δημοκρατικό διάλογο, αυτό πια ξεφεύγει από την καλώς νοούμενη επιδίωξη των λύσεων στα δημοτικά θέματα.

Είναι μάλλον πρόδηλο ότι ο δήμαρχος έχει αλλεργία σε επιλογές που για την Αριστερά έχουν σαφή προτεραιότητα, όπως π.χ. η αναβάθμιση και ανάδειξη του περιβάλλοντος της περιοχής καιη παροχή πρόσβασης όλων των συμπολιτών στο δημόσιο χώρο. Η δε εμπάθεια με την οποία εκφράζεται για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν του εξασφαλίζουν χρηματοδότηση έργων και προβολή, μας θυμίζει πάντα τον πραγματικό πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται, στην άλλη άκρη του πολιτικού φάσματος. Εμείς, όμως, είμαστε μαθημένοι από τέτοιου είδους επιθέσεις. Μας δυναμώνουν και μας πεισμώνουν.

Τι προτείνουμε

Όπως επί σειρά ετών ο χώρος του ΝΙΕΝ διεκδικήθηκε από τους Μελισσιώτες ώστε να αποδοθεί για χρήση του στους κατοίκους του Δήμου, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε:

  • τη συνολική αξιοποίηση και αναβάθμιση του χώρου του ΝΙΕΝ,
  • την άμεση λήψη από τον ΕΦΚΑ μέτρων πυροπροστασίας του άλσους από πιθανές κακόβουλες ενέργειες,
  • την άμεση ανάθεση από τους αρμόδιους φορείς κατάλληλης μελέτης για τις πιθανές χρήσεις που να ταιριάζουν στις σημερινές ανάγκες των κατοίκων του Δήμου μας, χωρίς στην πράξη να καταδικάζεται σε λειτουργική υποβάθμιση ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου,
  • τη συντεταγμένη προετοιμασία και απόδοσή του για χρήση στην τοπική κοινωνία,

Θέλουμε το ΝΙΕΝ ανοιχτό.

Όχι 10 ώρες τη βδομάδα για τη λειτουργία λαϊκής αγοράς.

Αλλά 365 μέρες, για διαφορετικές δράσεις, για όλους τους κατοίκους του Δήμου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet