Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πεντέλης: Αντίληψη «μπαζώστε-ασφαλτοστρώστε» και στο Πεντελικό Όρος
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πεντέλης: Αντίληψη «μπαζώστε-ασφαλτοστρώστε» και στο Πεντελικό Όρος

Για «τσιμεντοποίηση του κατεστραμμένου και λεηλατημένου Πεντελικού Όρους, με πρόσχημα την υπαίθρια αναψυχή και τις αθλοπαιδιές εκεί όπου δεν μπορεί να σταθεί όχι μπάλα ποδοσφαίρου, αλλά άνθρωπος, λόγω των δυσμενών συνθηκών περιβάλλοντος» κάνει λόγο η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πεντέλης. Παράλληλα, κατακρίνει την κυβέρνηση θεωρώντας ότι διακατέχεται από την αντίληψη «του μπαζώστε – ασφαλτοστρώστε», η οποί «ισοπεδώνει ολόκληρες πλαγιές, διαταράσσει οικολογικές, εδαφικές και υδρολογικές ισορροπίες και κατακρημνίζει κάθε έννοια σκοπιμότητας, σε μια εποχή όπου η κοινωνία δοκιμάζεται απέναντι στην τριπλή κρίση: υγειονομική – κλιματική και κρίση ακρίβειας». 

Συγκεκριμένα, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πεντέλης αναφέρει:

«Μετά τα ευφυολογήματα από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Μενδώνη, στη Βουλή για την εξαγωγή πολιτισμού μέσα από τα λάδια σε τιμή ευκαιρίας των ελαιόδεντρων στην Αρχαία Ολυμπία, σειρά παίρνει πλέον η καινοτομία της άθλησης σε ακραίο ψύχος από την κυβέρνηση των αρίστων.

Για την ιστορία ήταν αρχές Αυγούστου 2021 όταν το ΚΑΣ έσπευσε να γνωμοδοτήσει υπέρ του master plan του Πεντελικού Όρους, και ενόσω εξελισσόταν σε Πάρνηθα και Εύβοια ο πύρινος όλεθρος, εγκρίνοντας μελέτες περί τα 2.000.000 ευρώ για υποδομές σχεδόν στην κορυφή του βουνού.

Είναι επίσης θέμα ημερών να δει το φως της δημοσιότητας η ανάθεση της τσιμεντοποίησης του κατεστραμμένου και λεηλατημένου Πεντελικού Όρους, με πρόσχημα την υπαίθρια αναψυχή και τις αθλοπαιδιές εκεί όπου δεν μπορεί να σταθεί όχι μπάλα ποδοσφαίρου, αλλά άνθρωπος, λόγω των δυσμενών συνθηκών περιβάλλοντος.

Για τους αρίστους της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη η αποκατάσταση του Πεντελικού Όρους περιλαμβάνει αναθέσεις μελετοκατασκευών για θέατρα, γήπεδα καθώς και μεγάλης κλίμακας χώρους στάθμευσης. Ενδεικτικό του άριστου σχεδιασμού είναι η χωροθέτηση περί των 15 γηπέδων μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τένις με parking άνω των τεσσάρων στρεμμάτων στα πρώην λατομεία Μαλτέζου και Κοκκιναρά, σε ένα απογυμνωμένο και απόκρημνο φυσικό περιβάλλον, όπου το υψόμετρο εδάφους ξεπερνά τα 600μ. και η θερμοκρασία κυμαίνεται κάτω των 12 βαθμών Κελσίου όλον τον χρόνο.

Για τους αρίστους της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη η αντίληψη του μπαζώστε – ασφαλτοστρώστε ισοπεδώνει ολόκληρες πλαγιές, διαταράσσει οικολογικές, εδαφικές και υδρολογικές ισορροπίες και κατακρημνίζει κάθε έννοια σκοπιμότητας, σε μια εποχή όπου η κοινωνία δοκιμάζεται απέναντι στην τριπλή κρίση: υγειονομική – κλιματική και κρίση ακρίβειας. 

Είναι πλέον σαφές ότι υποδομές σαν αυτές που είδαμε από την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και της ομογάλακτης τοπικής αυτοδιοίκησης στη Χίο και Σπάρτη, όπως φονικές μπασκέτες και τέρματα ποδοσφαίρου, δεν θα γίνουν ανεκτές τώρα και στον Δήμο Πεντέλης κατ’ επίφαση της ανάδειξης και αποκατάστασης του βουνού.

Είναι πλέον σαφές ότι η άριστη διακυβέρνηση του τόπου ούτε θέλει ούτε μπορεί να κατανοήσει τη φαιδρότητά της σε όλα τα πεδία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet