Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πεντέλης: «Πράσινες» οδηγίες καταστροφής του Πεντελικού από κυβέρνηση και δημοτική αρχή
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πεντέλης: «Πράσινες» οδηγίες καταστροφής του Πεντελικού από κυβέρνηση και δημοτική αρχή

Με αφορμή τον απολογισμό των ενεργειών που έχουν ήδη γίνει για την προστασία, ανάδειξη και ανάπλαση του Πεντελικού Όρους, από τη δημοτική αρχή, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.) Πεντέλης σημειώνει ότι «στην ουσία η δήμαρχος επιβεβαίωσε τον μακρύ κατάλογο των γονατογραφημάτων της Ν.Δ. για την περιβαλλοντική πολιτική».

Ειδικότερα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Με μια γρήγορη ανάγνωση σε τίτλους μελετών η δήμαρχος Πεντέλης προσπάθησε πρόσφατα να πείσει δημοτικούς εκπροσώπους και πολίτες για τις ενέργειες ανάπλασης του Πεντελικού, αλλά στην ουσία επιβεβαίωσε τον μακρύ κατάλογο των γονατογραφημάτων της Ν.Δ. για την περιβαλλοντική πολιτική.

Δεν μας προκαλεί πλέον καμιά εντύπωση τόσο η ανεμελιά της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη απέναντι στις καμπάνες που ηχούν παγκοσμίως για την απώλεια της βιοποικιλότητας, όσο όμως και η ανύπαρκτη ολιστική στρατηγική της Ν.Δ. για την αποκατάσταση βεβαρημένων περιβαλλοντικά περιοχών, όπως το Πεντελικό Όρος. Δεν μας προκαλεί επίσης καμιά εντύπωση το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για την «Πράσινη Μετάβαση», όπου δίχως δείγμα διαβούλευσης η χώρα δεσμεύεται για ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα των επόμενων ετών, μακριά τόσο από τους ευρωπαϊκούς κλιματικούς στόχους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όσο όμως και μακριά από τη γνώση, τη γνώμη και τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας. Στον κανόνα της μηδενικής διαβούλευσης συγκαταλέγεται εξίσου και η προστασία, ανάδειξη και ανάπλαση του Πεντελικού. Την πάγια τακτική της Ν.Δ. να υποβαθμίζει τη διαχείριση της βιοποικιλότητας και να καταστρατηγεί το πλαίσιο προστασίας της φύσης, των οικοσυστημάτων και των προστατευόμενων περιοχών, μέσω εγκαθίδρυσης λατομείων εκεί που δεν μπορούν να λειτουργήσουν, με το φύτεμα Σταθμών Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων εκεί που δεν μπορούν να υπάρχουν, εμείς η προοδευτική και δημοκρατική παράταξη του τόπου δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε ως παρακαταθήκη για τα παιδιά μας γιατί όπως λέει και ο ποιητής «αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό» όσο και αν μάταια προσπαθεί για αυτό η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet