Ο Μ. Σφακιανάκης μιλά για το cyberbullying στα Μελίσσια
Κοινωνία

Ο Μ. Σφακιανάκης μιλά για το cyberbullying στα Μελίσσια

Ο Δήμος Πεντέλης  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – Προστασία των νέων από τον Διαδικτυακό εκφοβισμό (Cyberbullying)» την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου, έναντι Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου – Μελίσσια).

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, που θα πραγματεύεται το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού όπως εκδηλώνεται μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν μαθητές και νέοι, θα είναι ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «Η ραγδαία ανάπτυξη της επιστήμης της Πληροφορικής με συνεπακόλουθη επίδραση στον τομέα της επικοινωνίας έχει καταστήσει το Διαδίκτυο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου που επιθυμεί μέσω αυτού του μέσου την ανταλλαγή πληροφοριών, την προφορική και γραπτή επικοινωνία αλλά και ψυχαγωγία.

»Αντιστοίχως, πέραν των αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων του, ο τρόπος χρήσης του μέσου έχει αναδείξει και την εμφάνιση νέων παθολογικών, αντικοινωνικών συμπεριφορών όπως αυτής του κυβερνοεκφοβισμού.

»Ο όρος διαδικτυακός ή εναλλακτικά ηλεκτρονικός εκφοβισμός (cyberbullying), έννοια κατά το πρόσφατο παρελθόν άγνωστη στον περισσότερο κόσμο, αποτελεί πλέον ένα σύγχρονο ανησυχητικό κοινωνικό φαινόμενο που αφορά και τις κοινότητες των εφήβων.

Επιδίωξη μας είναι να καταδείξουμε την αναγκαιότητα έγκαιρης ευαισθητοποίησης μαθητών/ τριων, γονέων, εκπαιδευτικών και κοινωνίας, έτσι ώστε να παρουσιαστούν μέθοδοι αυτοπροστασίας και πρόληψης προς αποφυγή και προς αντιμετώπιση του φαινομένου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet