Ο σύλλογος «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας της Μικράς Ασίας
Κοινωνία

Ο σύλλογος «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας της Μικράς Ασίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε», σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης, συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στις 17/9/2023, στην πλατεία Μικρασιατών (Αγίου Γεωργίου), στα Μελίσσια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και ακολούθησαν στο μνημείο Μικρασιατών επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμός της δημάρχου Δημ. Κεχαγιά, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από συλλόγους, φορείς, τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής και ο Εθνικός Ύμνος.

Στην καθιερωμένη ομιλία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας, εκπαιδευτικός Αντώνης Παυλίδης επικεντρώθηκε «στη μία ενιαία Γενοκτονία των Ελλήνων, στο κίνημα που σήμερα ανδρώνεται για να ενεργοποιήσει την πολιτική ελίτ, που επί πολλά χρόνια αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη τραγωδία του Ελληνισμού με απάθεια, και με αδιαφορία το κοινό αίτημα των θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας».

«Εμείς, οι νεότερες γενιές δεν λησμονούμε. Αιωνία η μνήμη των προγόνων μας» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet