«Πανδημία» ιδιωτικοποίησης στον Δήμο Πεντέλης καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Κοινωνία

«Πανδημία» ιδιωτικοποίησης στον Δήμο Πεντέλης καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Με οξείς χαρακτηρισμούς επιτίθεται η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Κωνσταντά, στη διοίκηση της δημάρχου, Δήμητρας Κεχαγιά, αλλά και στη συμπράττουσα παράταξη «Πεντέλη 2020», με επικεφαλής τον κ. Άγγελο Παλαιοδήμο, αναφορικά με την επιχειρούμενη -όπως τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση»- «παράδοση» του τομέα καθαριότητας σε ιδιώτες.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ τονίζει στην ανακοίνωσή της:

Ο αντεργατικός κατήφορος της διοίκησης του Δήμου Πεντέλης δεν έχει σταματημό. Μέσα στις πρωτόγνωρες για τον λαό μας συνθήκες της πανδημίας και αφού πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή, μαζί με την αντιπολίτευση, σαν τους κλέφτες, την παράδοση του οδοκαθαρισμού (ομόφωνα) και της φύλαξης των σχολικών κτηρίων (πλην παράταξης «Νέοι Άνθρωποι – Νέα αρχή») σε εργολάβους, την Τρίτη 14-04-2020 προχωράει η διοίκηση του Δήμου, με εισήγησή της, στην παράδοση ακόμα ενός κομματιού καθαριότητας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να παραδώσουν για 3,5 χρόνια τη συλλογή, επεξεργασία και μεταφορά  κλαδιών, ογκωδών απορριμμάτων και στερεών αποβλήτων, καθώς και τον οδοκαθαρισμό σε ιδιώτη εργολάβο. Το κόστος που επωμίζεται ο Δήμος ανέρχεται συνολικά στο ποσό-μαμούθ των 1.756.708 ευρώ! Είναι περισσότερο από προφανές ότι η διοίκηση Κεχαγιά και όσοι τολμήσουν να τη στηρίξουν θα μετακυλίσουν αυτό το ποσό, μέσω των δημοτικών τελών και φόρων, στους δημότες, στα συνήθη υποζύγια, σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Ας σκεφτούμε: γιατί θέλουν να φεσώσουν τον Δήμο με αυτό το υπέρογκο ποσό; Γιατί ο Δήμος δεν καλύπτει τις ανάγκες αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων και οδοκαθαρισμού με τις δικές του υπηρεσίες; Ποιον εξυπηρετεί αυτή η πολιτική, που διαχρονικά μεθοδεύεται και εφαρμόζεται τόσο από τη διοίκηση Στεργίου όσο και από τη σημερινή;

Η πολιτική αυτή υπακούει αποκλειστικά στον νόμο του κέρδους. Παραδίδουν σε εργολάβους τομείς δραστηριότητας που μέχρι πρότινος, ως δημοτικές υπηρεσίες, ήταν ανεκμετάλλευτοι από τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μπροστά σε αυτόν τον σκοπό δεν διστάζουν να επιβάλλουν και νέα οικονομικά βάρη στους εργαζόμενους προκειμένου να τροφοδοτηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματιών που θα αναλάβουν αυτούς τους τομείς. Παράλληλα, με ένα σμπάρο πετυχαίνουν πολλά τρυγώνια, αφού ο πάγιος στόχος τους, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., να ξεμπερδεύουν με το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία βρίσκει την υλοποίησή του στις συμβάσεις γαλέρας που συνήθως επιβάλλουν οι εργολάβοι.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια δεν μας προξενεί εντύπωση. Πρόκειται για πολιτική που υλοποιείται με συνέπεια και συνέχεια από όλες τις διοικήσεις. Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης» ανέδειξε ήδη προεκλογικά, με τη διακήρυξή της, το ζήτημα της επαπειλούμενης παράδοσης της καθαριότητας και ειδικά των ογκωδών απορριμμάτων σε εργολάβους. Καλέσαμε και καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής να συλλογιστούν ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» προειδοποίησε για αυτήν την πανδημία των ιδιωτικοποιήσεων στον Δήμο μας, καλώντας -όπως κάνει και τώρα- σε συσπείρωση για να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική της Ε.Ε., σε αυτήν την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και μέχρι πρόσφατα εφάρμοζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνδιοίκηση Κεχαγιά-Παλαιοδήμου μέσα σε μόλις επτά μήνες κατοχυρώθηκε ως ο νεκροθάφτης των δημοτικών υπηρεσιών.

Ξεπέρασαν κάθε όριο υποκρισίας. Στελέχη της σημερινής διοίκησης ζητούσαν προεκλογικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις υπηρεσίες του Δήμου. Έχουν τα κότσια τώρα να πουν στους εργαζόμενους πως όλα αυτά δεν ήταν τίποτα άλλο παρά προεκλογικές φανφάρες; Ας μην προσπαθούν λοιπόν οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να διαφοροποιηθούν κατόπιν εορτής, προτάσσοντας τη διάρκεια των συμβάσεων ή άλλα τεχνικά ζητήματα. Στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή όλοι μαζί, και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ  «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή», ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Είναι συνυπεύθυνοι.

Και από αυτές τις αρνητικές εξελίξεις μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Αρκεί να σκεφτεί κανένας πως δύο είναι τελικά οι αντιλήψεις που συγκρούονται και με αφορμή την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες. Η μία είναι αυτή που βιώνουμε τόσα χρόνια, αυτή που θεωρεί κόστος την κατάργηση τροφείων και τελών αλλά «κανονικότητα» την επιβάρυνση του λαού με 1.756.708 ευρώ.

Η άλλη αντίληψη είναι αυτή που προτάσσει η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης». Είναι η ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, με ολοκληρωμένο και μακρόπνοο τρόπο, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα. Είναι η διαχείριση των απορριμμάτων από Ενιαίο Δημόσιο Κρατικό φορέα, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς νέα επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Ο Δήμος θα έπρεπε να έχει μια οργανωμένη υπηρεσία καθαριότητας με τα απαραίτητα μέσα, μόνιμους εργαζόμενους με σταθερή εργασία, πλήρη ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μπορεί όχι μόνο να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και να διατηρεί καθαρή την πόλη μας.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου και τη δήμαρχο να σταματήσουν να παίζουν τον προσφιλή τους πλέον ρόλο, αυτόν του ντίλερ εργολάβων, να αποσύρουν και τα δύο θέματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φορείς της πόλης να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα των υπηρεσιών του Δήμου. Να ακουστεί παντού: «Αρκετά πληρώσαμε δέκα χρόνια τώρα, φτάνει. Δε θα πληρώσουμε και άλλα λεφτά στις τσέπες των εργολάβων, δε θα πληρώσουμε ξανά τη νέα κρίση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet