Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ο.Ε. του Δήμου Πεντέλης από ΔΑΣ ΟΤΑ, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και «Λαϊκή Συσπείρωση»
Κοινωνία

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ο.Ε. του Δήμου Πεντέλης από ΔΑΣ ΟΤΑ, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σήμερα Δευτέρα 4/5/2020 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από τους εκλεγμένους της ΔΑΣ ΟΤΑ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τους συνταξιούχους, καθώς και του δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης», Σπύρου Κωνσταντά, στο γραφείο της δημάρχου, προκειμένου να εμποδιστεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που είχε ως θέμα την ιδιωτικοποίηση ενός ακόμα κομματιού της Καθαριότητας (εσωτερικοί χώροι), την υπηρεσία Πρασίνου και την παράδοση όλων των υπηρεσιών του κολυμβητηρίου σε ιδιώτη, όπως αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ Πεντέλης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο φορέας αναφέρει:

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής μας καταγγείλαμε τη δημοτική αρχή ότι εκμεταλλεύεται την πανδημία και στα μουλωχτά, σαν το κλέφτη, χαρίζει στους εργολάβους ολόκληρες υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλίσει τη κερδοφορία τους. Απαιτήσαμε την απόσυρση των συγκεκριμένων θεμάτων και αντιπροτείναμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.

Για όλα αυτά επί της ουσίας η δήμαρχος δεν απάντησε. Αυτό που μας έλεγε είναι ότι δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις, ότι καθυστερούν και άλλα τέτοια τραγελαφικά. Ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε.

Στην ανταπάντησή μας, της δηλώσαμε ότι για ακόμα μια φορά η «ανεξάρτητη» κατά τα άλλα διοίκηση του Δήμου γίνεται λαγός της κυβερνητικής πολιτικής. Το έγκλημα της ήταν προμελετημένο.

Βέβαια οφείλουμε να καταγγέλλουμε και τη στάση της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας, που ενώ γνώριζαν για τη παράσταση διαμαρτυρίας όχι μόνο δεν πάτησαν, αλλά δεν έβγαλαν άχνα, βάζοντας ουσιαστικά πλάτη στη δημοτική αρχή. Να τους χαίρονται οι φίλοι τους στη «Συνδικαλιστική Ανατροπή».

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η δήθεν «ανεξάρτητη» και «αδέσμευτη» δημοτική αρχή είναι πλήρως υποταγμένη στη πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μοναδικός σκοπός της είναι να τσακίσει ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, με απώτερο σκοπό να τις ξεπουλήσει στους εργολάβους.   

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας να αντιταχθούν στη συγκεκριμένη πολιτική να μην επιτρέψουν στη δημοτική αρχή να μετατρέψουν τον Δήμο μας σε ανώνυμη εταιρεία. Με τον αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια και στους σχεδιασμούς τους και στη πολιτική τους. Να βγάλουν όμως και συμπεράσματα από τη στάση της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας.

Καλούμε όμως και τους δημότες, τους φορείς της πόλης να αντιταχθούν στη συγκεκριμένη πολιτική της διοίκησης και ενιαία να δώσουμε τον αγώνα ώστε να μείνει στα χαρτιά οι αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet