Παραίτηση μέλους Δ.Σ. του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων
Κοινωνία

Παραίτηση μέλους Δ.Σ. του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων

Την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων και από μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων δηλώνει ο Άρης Νταβάκος, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη δυναμικής και αποτελεσματικότητας των δύο θεσμοθετημένων οργάνων απέναντι στις πολιτικές τόσο του κράτους όσο και του Δήμου.

Παράλληλα, καλεί όλα τα μέλη των ανωτέρω Δ.Σ. να παραιτηθούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και για να ξεκινήσουν,  όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του, άλλων μορφών αγώνα πέρα και μακριά από τα στενά όρια ενός θεσμοθετημένου οργάνου, που απλά στέκεται σαν παρατηρητής.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης και πρόσκλησης:

Τα τελευταία 6 χρόνια είτε ως απλό μέλος, είτε ως μέλος των Δ.Σ. του συλλόγου γονέων του 3ου Δημοτικού, της Ένωσης Γονέων και της Ομοσπονδίας, έχω δώσει μαζί σας πολλούς αγώνες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών.

Αγώνες, που είχαν να κάνουν με την έλλειψη χώρων, αιθουσών, ουσιαστικής μόρφωσης, το απαράδεκτο φαινόμενο της σωματικής τιμωρίας, τη βίαιη διαπαιδαγώγηση, τα κτήρια που ενώ είναι σχεδιασμένα να υποδεχτούν 150 παιδιά κάποιοι σαρδελοποιούν εκεί μέσα 350, την κατάργηση των τραπεζοκόμων, την έλλειψη κονδυλίων κ.τ.λ.

Όμως, σε όλους αυτούς τους αγώνες έχουμε δεχτεί, σαν θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα, μόνο ήττες. Τόσο το κράτος, όσο και η δημοτική αρχή έχουν αγνοήσει κατ΄ εξακολούθηση και επιδεικτικά τις όποιες προτάσεις ή αντιρρήσεις μας. Από την άλλη, η μαζικότητα στους αγώνες που περιμέναμε από τους γονείς σε όλα τα παραπάνω θέματα δεν ήρθε ποτέ.

Είναι φανερό ότι η έλλειψη δυναμικής, η κομματικοποίηση πολλών μελών μέσα στα όργανα (βλ. Ομοσπονδία) αλλά και το γεγονός ότι ως θεσμικά όργανα πρέπει να ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες τηρώντας το «savoir vivre» απέναντι σε ένα κράτος και έναν Δήμο που δεν μας υπολογίζει παρά μόνο σαν άλλοθι στη μαθητοκτονία που εξελίσσεται, είναι οι βασικοί λόγοι της αποτυχίας μας.

Βάση των παραπάνω λοιπόν, θεωρώ ότι είναι επιτακτική η παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης και των μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων του 3ου & 5ου Δημοτικών Σχολείων, όχι μόνο σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα γίνονται αλλά κυρίως για τη γέννηση άλλων μορφών αγώνα πέρα και μακριά από τα στενά όρια ενός θεσμοθετημένου οργάνου, που απλά στέκεται σαν παρατηρητής.

Θέτω λοιπόν την παραίτησή μου κάνοντας την αρχή, άσχετα με το αν ακολουθούσουν και άλλοι, από μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού αλλά και από μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων αρνούμενος πλέον να νομιμοποιώ με την παρουσία μου τις ενέργειες του κράτους και του Δήμου. Αρνούμενος να νομιμοποιώ με την παρουσία μου τον ρόλο του κομπάρσου που μου έχουν δώσει.

Θέτω την παραίτησή μου απαιτώντας να έχω πραγματικό λόγο και παρέμβαση σε ό,τι συμβαίνει πίσω από τους τοίχους του σχολείου, μιας που εγώ είμαι αυτός που σαν φορολογούμενος χρηματοδοτώ το δημόσιο σχολείο αλλά και το τροφοδοτώ με την απαραίτητη πρώτη ύλη για να λειτουργήσει, τα παιδιά μου.

Παράλληλα απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση προς όλους σας για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης και μάχιμης κολεκτίβας Γονέων, Μαθητών και Δασκάλων που δεν ανήκει σε κόμματα, που δεν είναι παραταξιακή, που δεν είναι με κανέναν, παρά μόνο με τα παιδιά και με όσους αγωνίζονται γι΄ αυτά και για τα δικαιώματά τους.

Που κάθε φορά θα είναι εκεί, στο προαύλιο και στο πεζοδρόμιο, στις κούνιες και στο σχολείο.

Καλή τύχη σε ό,τι κι αν διαλέξετε.

Θα είμαι κοντά σας σε ό,τι με χρειαστείτε, αλλά και απέναντι σας αν χρειαστεί.

Άρης Νταβάκος

Μελίσσια, 4/6/2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet