Πεντέληθεν: «Έξυπνη Πόλη» – Προϋπόθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου
Κοινωνία

Πεντέληθεν: «Έξυπνη Πόλη» – Προϋπόθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου

Εκδήλωση με θέμα «Η Έξυπνη Πόλη στην Υπηρεσία του Δημότη, του Επιχειρηματία και του Περιβάλλοντος» πραγματοποίησε ο συνδυασμός Πεντέληθεν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πεντέλης.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός, οι ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, το έντονο ενδιαφέρον και η συμμετοχή των παρισταμένων, παρέτειναν τη διάρκεια της εκδήλωσης στις δυόμιση ώρες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Πεντέλης Γιώργος Κατσικογιάννης, ανοίγοντας την εκδήλωση, τόνισε την κομβική σημασία του θέματος για το μέλλον της πόλης.

Από τους ομιλητές της εκδήλωσης, ο Θανάσης Οικονόμου, πτυχιούχος Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμβουλος Επιχειρήσεων, τόνισε:

«Οι νέες Τεχνολογίες επιτρέπουν πια σε μία “Έξυπνη Πόλη” που τις χρησιμοποιεί, μεγάλη εξοικονόμηση πόρων, άμεση επικοινωνία και αποτελεσματική πληροφόρηση τόσο των Δημοτών όσο και του Δήμου. Στην πράξη δεν υπάρχει τομέας της καθημερινότητάς μας, που δεν έχει άμεσα οφέλη και συνέργειες από την εγκατάσταση και ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών».

Επίσης, από τους ομιλητές της εκδήλωσης, ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, ηλεκτρολόγος μηχ/κος & μηχ/κος H/Y ΕΜΠ, MSc eBusiness Management ΟΠΑ, σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού, τόνισε:

«Η “Έξυπνη Πόλη” σήμερα δεν μπορεί να είναι απλά στόχος, είναι προϋπόθεση για την εξέλιξη των Δήμων στην Ελλάδα. Οι τεχνολογίες υπάρχουν, το ζητούμενο είναι η απόφαση για την άμεση υλοποίησή τους. Πιστεύω για τον λόγο αυτό πως “Έξυπνη Πόλη” σημαίνει… έξυπνος δήμαρχος».

Τιμητικές παρουσίες δύο υποψήφιες περιφερειακές σύμβουλοι Βόρειου Τομέα με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, Νέα Αρχή για την Αττική:

Η Μαρί Στρίντμποργκ-Κατσιουγιάννη, οδοντίατρος DDS, τόνισε:

«Έχοντας γεννηθεί στη Σουηδία, είχα την τύχη να διαπιστώσω στην πράξη τα θετικά αποτελέσματα των νέων τεχνολογιών για την “Έξυπνη Πόλη.” Ζώντας οικογενειακά πια στην Ελλάδα έχω βασικό μου σκοπό και στόχο να μεταφέρω και υλοποιήσω αυτή την εμπειρία στην Περιφέρεια Αττικής».

Η Ασημίνα-Γεωργία Τσάκωνα, διπλ. αρχιτέκτονας μηχανικός με εξειδίκευση και διακρίσεις στον αστικό σχεδιασμό, τόνισε:

«Επέστρεψα στην Ελλάδα, μετά από δεκαετή καριέρα στην Αγγλία, για να αφιερώσω τις επιστημονικές μου γνώσεις στον βιώσιμο αστικό σχεδιασμό και την ένταξη σε αυτόν των νέων τεχνολογιών. Αυτό που γενικά ονομάζουμε “Έξυπνη Πόλη” είναι συστατικό του Ανθρωποκεντρικού Σχεδιασμού».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Ορέστη Ματσούκα, προέδρου του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ), ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε:

«H ανάπτυξη της Νέας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας είναι ο παράγων που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας και των πόλεων μας. Άνθρωποι και νέες τεχνολογίες μπορούν αρμονικά να δώσουν τις Κοινωνίες και το Περιβάλλον που όλοι ονειρευόμαστε και αξίζουμε».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διάλογο των ομιλητών και των παρισταμένων, που έδωσε σαφείς απαντήσεις για τα άμεσα οφέλη της μετατροπής του Δήμου Πεντέλης σε “Έξυπνη Πόλη”:

  • Καθαριότητα, Ανακύκλωση
  • Εξοικονόμηση Ενέργειας
  • Κυκλοφοριακό, Στάθμευση
  • Προώθηση τοπικού εμπορίου και επαγγελματιών
  • Πρόληψη φυσικών καταστροφών
  • Άμεση ενημέρωση Δημοτών – Δήμου – Επισκεπτών μέσω εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα.
  • Πλήρης κάλυψη του Δήμου σε δίκτυα και wifi, με χαμηλό ή ακόμη και μηδενικό κόστος.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Γιώργος Κατσικογιάννης, αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές, ομιλητές και παρευρισκόμενους δήλωσε:

«Θα συνεχίσουμε με τη διεξαγωγή παρόμοιων ημερίδων!

»Η μεταφορά γνώσης, η αντίληψη για τα προφανή οφέλη όλων από τις νέες τεχνολογίες καθιστούν, για όλους εμάς στον συνδυασμό Πεντέληθεν, την “Έξυπνη Πόλη” προϋπόθεση και αφετηρία, ώστε να κάνουμε τον Δήμο Πεντέλης Δήμο Αναφοράς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet