Πεντέλη – Πόλη Πρότυπο: Η Δ. Κεχαγιά δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει για το «ΟΧΙ» απέναντι στον φασισμό
Κοινωνία

Πεντέλη – Πόλη Πρότυπο: Η Δ. Κεχαγιά δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει για το «ΟΧΙ» απέναντι στον φασισμό

Η προσωρινή γραμματεία της δημοτικής παράταξης Πεντέλη – Πόλη Πρότυπο τονίζει ότι η δήμαρχος, Δ. Κεχαγιά, δεν «βρήκε μισή κουβέντα να πει για το “ΟΧΙ” απέναντι στον φασισμό», στην εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει:

«Βρεθήκαμε με την παράταξη Πεντέλη – Πόλη Πρότυπο στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου στα Μελίσσια για να γιορτάσουμε μαζί με όλους τους συμπολίτες μας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τότε που πριν οκτώ δεκαετίες σύσσωμος ο ελληνικός λαός είπε το μεγάλο “ΟΧΙ” απέναντι στις δυνάμεις του φασισμού.

»Στον Δήμο μας όμως η δήμαρχος, Δ. Κεχαγιά, που μίλησε στη σημερινή γιορτή, είπε για τη συσπείρωση απέναντι στην απειλή από τον ξένο εισβολέα, για τον αγώνα και τη θυσία του λαού για τη λευτεριά και πολύ καλώς τα είπε. Όμως, δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει γι’ αυτό το μεγαλειώδες “ΟΧΙ” απέναντι στον φασισμό, το οποίο σηματοδότησε και ενέπνευσε στη συνέχεια την ενεργοποίηση των οργανώσεων της Εθνικής Αντίστασης.

»Μίλησε πολύ βολικά για το “ΟΧΙ” του Μεταξά και για τις δυνάμεις του άξονα γενικώς. Ενώ ήταν μπροστά τόσα παιδιά από τα σχολεία, η δήμαρχος, πρώτη πολίτης και αρχή του τόπου, που ο λόγος της δίνει στίγμα και διαπαιδαγωγεί, δεν είπε λέξη για φασισμό. Τώρα που πολύ καλά βλέπουμε γύρω μας ότι ο φασισμός ξανασηκώνει το αποτρόπαιό του κεφάλι. Αν όχι σήμερα κ. δήμαρχε τότε πότε;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet