Πεντέλη 2020: Με Δούρειο Ίππο η δεύτερη προσπάθεια άλωσης του «Παίδων Πεντέλης»
Κοινωνία

Πεντέλη 2020: Με Δούρειο Ίππο η δεύτερη προσπάθεια άλωσης του «Παίδων Πεντέλης»

Ότι «η επίθεση κατά του “Παίδων Πεντέλης” γίνεται με Δούρειο Ίππο τη χορηγίας μίας ΜΚΟ» τονίζει η δημοτική παράταξη Πεντέλη 2020 – Πράσινη Έξυπνη Δημοκρατική Πόλη, με επικεφαλής τον Άγγελο Παλαιοδήμο.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Με Δούρειο Ίππο η δεύτερη προσπάθεια άλωσης του “Παίδων Πεντέλης”, η παράταξη αναφέρει: «Αμετανόητη η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειές της να απαξιώσει και να υποβαθμίσει το Νοσοκομείο “Παίδων Πεντέλης”, ένα από τα τρία τριτοβάθμια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Η πρώτη προσπάθεια έγινε πριν τέσσερις μήνες, όταν σταμάτησε τις εφημερίες του νοσοκομείου με πρόφαση τον παιδικό εμβολιασμό κατά του COVID19. Ευτυχώς, μετά τη γενική κοινωνική κατακραυγή, η λειτουργία του νοσοκομείου αποκαταστάθηκε.

Αυτή τη φορά, η επίθεση κατά του “Παίδων Πεντέλης” γίνεται πιο επιτηδευμένα, με δούρειο ίππο τη χορηγία μιας ΜΚΟ (Ένωση Ροταριανών ομίλων – 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ) της τάξης των 100.000 ευρώ, με όρους όμως που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε μια δομή Υγείας και ιδιαίτερα σε ένα τριτοβάθμιο παιδιατρικό νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα, η ΜΚΟ αναλαμβάνει τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό χώρου εντός του νοσοκομείου, για την προσωρινή παραμονή παιδιών και εφήβων έως 16 ετών, μετά από εισαγγελική παραγγελία. Με άλλα λόγια, θέλει να δημιουργήσει μια δομή Πρόνοιας εντός μιας δομής Υγείας, καταργώντας θαλάμους και κρεβάτια από κλινικές του νοσοκομείου. Οι εύλογες υποψίες μας για τον πραγματικό σκοπό αυτής της δωρεάς αυξάνονται εξαιτίας δύο πολύ σημαντικών γεγονότων. Πρώτον, ότι λίγα μέτρα πάνω από το Παίδων Πεντέλης υπάρχουν μεγάλοι διαθέσιμοι χώροι του ΠΙΚΠΑ, το οποίο αποτελεί δομή Πρόνοιας. Δεύτερον, ότι ιθύνων νους αυτού του εγχειρήματος είναι η διοικήτρια της εν λόγω ΜΚΟ Μαρίζα Οικονόμου, η οποία “τυγχάνει” να είναι και υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής του υπουργείου Υγείας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet