Πεντέλη 2020: Σπάταλος Σχολικός Ψηφοθηρικός Προσανατολισμός από τη διοίκηση Κεχαγιά
Κοινωνία

Πεντέλη 2020: Σπάταλος Σχολικός Ψηφοθηρικός Προσανατολισμός από τη διοίκηση Κεχαγιά

Κατά της διοίκησης της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, στρέφεται για άλλη μια φορά η δημοτική παράταξη Πεντέλη 2020. Αυτή τη φορά «μήλον της έριδος» είναι τα θέματα Παιδείας, που -όπως υποστηρίζει ο συνδυασμός του Άγγελου Παλαιοδήμου– είναι «χαμηλής προτεραιότητας» για τη δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, η Πεντέλη 2020, στη σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρει:

«Στον Δήμο Πεντέλης, κατά γενική ομολογία, ο τομέας της Παιδείας έχει πολύ χαμηλή προτεραιότητα από τη διοίκηση της κ. Κεχαγιά. Απτή απόδειξη του παραπάνω ισχυρισμού είναι η έλλειψη αντιδημάρχου Παιδείας από την αρχή της θητείας της. Κενή παραμένει βέβαια και η θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών, μετά από την απροσδόκητη παραίτηση της κ. Γ. Μητροπούλου, στις 09/06/2020, επικαλούμενη “επαγγελματικές υποχρεώσεις”. Μάταια περιμέναμε να πληρωθούν αυτές οι θέσεις από κάποιους δημοτικούς συμβούλους κατά τον τελευταίο ορισμό αντιδημάρχων, στις 8/11/2021. 

Σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή για όλους τους Δήμους της χώρας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται, με αιματηρές οικονομίες, να καλύψει την ανεπάρκεια και την αναλγησία της κεντρικής εξουσίας και στον τομέα της Παιδείας, ακόμα και σε θέματα που άπτονται της δημόσιας τγείας. Στις 06/08/2021 η κ. Κεχαγιά εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή την πρόσληψη μόνο 29 καθαριστών/ριών (για 156,5 ώρες ημερησίως!), για να καλύψουν εν μέσω πανδημίας 9 νηπιαγωγεία, 7 δημοτικά σχολεία, 4 γυμνάσια, 3 λύκεια και 1 ειδικό σχολείο (24 συνολικά σχολεία, πολλά εκ των οποίων ολοήμερα), στα οποία φοιτούν περίπου 3.500 μαθητές της πόλης μας, ενώ η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) έδινε το δικαίωμα να φτάσει τους/τις 35 (227,5 ώρες)!!! Η απόφαση αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε από μέρους της η πολιτική βούληση να δαπανηθούν επιπλέον χρήματα για την υγεία των παιδιών μας!

Δυστυχώς, όμως, είχε την πολιτική βούληση για κάτι άλλο, το οποίο την περασμένη εβδομάδα έκανε διάσημο τον Δήμο Πεντέλης στο πανελλήνιο! Χωρίς καμία τεκμηριωμένη εισήγηση, χωρίς καμία υπογραφή πολιτικού προϊσταμένου για θέματα Παιδείας και, φυσικά, χωρίς υπογραφή πολιτικού προϊσταμένου για θέματα οικονομικών, η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης αποφασίζει να δαπανήσει 122.000 ευρώ για κάτι που άπτεται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Παιδείας, τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό των μαθητών Λυκείου. Με άλλα λόγια, ένας Δήμος με άγνοια σε θέματα Παιδείας, σε σημείο που δεν έχει ούτε αντιδήμαρχο-υπεύθυνο πολιτικό προϊστάμενο, έρχεται να υποκαταστήσει το κράτος σε ένα καίριο και ευαίσθητο τομέα, που διέπεται από ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας μέσω της Εκπαιδευτικής Νομοθεσίας. Παράλληλα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις (βλέπε σχολικές καθαρίστριες) φείδεται χρημάτων, αποτιμά 165 ευρώ+ΦΠΑ/κεφάλι το σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό 600 μαθητών, σε βάθος τριών σχολικών ετών (δηλαδή ως τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές!!!) και, εντελώς απροκάλυπτα, παρουσιάζει στο πανελλήνιο το αυτοδιοικητικό μάθημα του Σπάταλου Σχολικού Ψηφοθηρικού Προσανατολισμού!

Υπάρχει όμως και μία άλλη πιθανή διάσταση στο θέμα, που το μέλλον θα δείξει αν επαληθευτεί. Είναι πολύ πιθανό η κ. Κεχαγιά να λειτουργεί, για άλλη μια φορά, κατ’ εντολή, προκειμένου να υλοποιηθεί κάτι το οποίο ενέχει πολλούς και μεγάλους κινδύνους. Η είσοδος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο χώρο της Δημόσιας Παιδείας. Πιθανόν να μην έχει καταλάβει η ίδια την κερκόπορτα που ανοίγει. Ή μήπως όχι;

ΥΓ: Εννιά μήνες πριν η κ. Κεχαγιά είχε προσπαθήσει να φέρει το ίδιο θέμα στην Οικονομική Επιτροπή. Ως συνεργαζόμενοι τότε με τη διοίκηση, την είχαμε αποτρέψει, θέτοντας σχετικό βέτο (μέσω των δύο μελών μας στην Οικονομική Επιτροπή), οπότε και το θέμα δεν μπήκε στην ημερήσια διάταξη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet