Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Α.Τ. Πεντέλης
Κοινωνία

Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Α.Τ. Πεντέλης

Κλιμάκιο αποτελούμενο από υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πεντέλης Σπύρο Κωνσταντά περιόδευσε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στο Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου Πεντέλης. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας η αντιπροσωπεία συνομίλησε με αξιωματικούς, αλλά και με το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Τμήμα.

Ο Σπύρος Κωνσταντάς τόνισε κατά τη συζήτηση ότι τόσο το ΚΚΕ όσο και η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ταυτίζουν τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας με τους ίδιους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. «Η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών προέρχεται από φτωχές και μεσαίες λαϊκές οικογένειες, εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς καν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό» σημείωσε και συνέχισε «η θέση μας είναι ότι η αστυνομία θα πρέπει να έχει σαν αποστολή της την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τις κυβερνήσεις ως μηχανισμός καταστολής του λαϊκού κινήματος». Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης υπενθύμισαν τις θέσεις που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης δήθεν των ΜΑΤ, ενώ, όπως επισημάνθηκε, σήμερα όχι μόνο δεν έχουν καταργηθεί, αλλά ενισχύονται περαιτέρω μέσω της αποδυνάμωσης της αστυνομίας κ.λπ.

Από τη μεριά τους οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τη Λαϊκή Συσπείρωση για τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν στον εξοπλισμό τους (είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει η παράταξη, ότι το Α.Τ. διαθέτει μόλις ένα όχημα για όλη την Πεντέλη), αλλά και στο προσωπικό.

Όπως σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: «Ο Σπύρος Κωνσταντάς κάλεσε το προσωπικό να βγάλει συμπεράσματα από την πολιτική τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την πολιτική που εφάρμοσαν περιφερειάρχες και δήμαρχοι που στη μεγάλη τους πλειοψηφία υλοποίησαν όλες τις αντεργατικές πολιτικές και στον χώρο των σωμάτων ασφαλείας. Διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους και τους κάλεσε να στηρίξουν το Κόμμα σε όλες τις κάλπες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet