Περιοδεία της ΚΟΒ Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ στο «Αμαλία Φλέμινγκ»
Κοινωνία

Περιοδεία της ΚΟΒ Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ στο «Αμαλία Φλέμινγκ»

Περιοδεία πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 04 Μαρτίου 2019 στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και ο υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Σπύρος Κωνσταντάς.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο το νοσηλευτικό ίδρυμα όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτό, λόγω της υποχρηματοδότησης. Όπως επισημάνθηκε, το «Αμαλία Φλέμινγκ», το οποίο έχει συγχωνευτεί πλέον με το «Σισμανόγλειο», βρίσκεται σε οριακό σημείο. Είναι χαρακτηριστικές οι ελλείψεις παρασκευαστών τεχνολόγων στα εργαστήρια του Νοσοκομείου αφού, μετά τη συγχώνευση με το «Σισμανόγλειο» το 2013 -με τον «νόμο Γεωργιάδη» της Ν.Δ.- μεταφέρθηκαν κλινικές και προσωπικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά τμήματα ουσιαστικά να «υπολειτουργούν». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Μικροβιολογικό Τμήμα, το οποίο λειτουργούσε με 6 ιατρούς και 10 τεχνολόγους και σήμερα στηρίζεται σε 3 ιατρούς και 3 τεχνολόγους.

Η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου βάζει εμπόδια ακόμα και στη στοιχειώδη λειτουργία του, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, καθώς λειτουργεί με επικουρικό προσωπικό και λιγότερες κλίνες, καθώς ο ιδιώτης που ενοικίαζε ένα κτήριο για τη στέγαση του Νοσοκομείου προτίμησε να στεγάσει το σούπερ μάρκετ «Λίντλ», γεγονός το οποίο κόστισε στο Νοσοκομείο 90 κρεβάτια.

Η μία από τις δύο πτέρυγες που είχε το νοσοκομείο, η πτέρυγα «Μπόμπολα», έχει κλείσει. Εκεί στεγαζόταν η Πνευμονολογική Κλινική, που μεταφέρθηκε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο. Επίσης, έκλεισαν η Ουρολογική Κλινική, με εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία, καθώς και το Παθολογοανατομικό και Κυτταρολογικό Εργαστήριο και πλέον οι απαραίτητες εξετάσεις γίνονται από τα εργαστήρια του «Σισμανόγλειου», ενώ η Οφθαλμιατρική Κλινική μεταφέρθηκε επίσης στο «Σισμανόγλειο».

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι το Νοσοκομείο καλείται να εξυπηρετήσει, μαζί με το «Σισμανόγλειο», ολόκληρο τον βορειοανατολικό άξονα της Αττικής (από τον Μαραθώνα μέχρι την Αρτέμιδα και την Παλλήνη, από την Πεντέλη μέχρι την Αγία Παρασκευή), αναφέρεται η ίδια ανακοίνωσηπροσθέτοντας: «Πρόκειται δηλαδή για μια τεράστια περιοχή που μέχρι πριν από 3 χρόνια καλυπτόταν από 3 νοσοκομεία («Σισμανόγλειο», «Αμαλία Φλέμινγκ», «Παπαδημητρίου»)».

»Απαίτηση του ιατρικού και τεχνολογικού προσωπικού, καθώς και του λαού της περιοχής, είναι να περάσει από το αρμόδιο υπουργείο η έγκριση του νέου Οργανισμού που έχει κατατεθεί και προβέπει 2 Παθολογικές Κλινικές, με 6 ιατρούς η κάθε μια, λειτουργία Γυναικολογικής και Ψυχιατρικής Κλινικής, να επαναλειτουργήσει η πτέρυγα “Μπόμπολα” και να ανοίξουν θέσεις στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα».

Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, το Νοσοκομείο παραμένει ανοιχτό και λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ενημέρωσε ότι το ΚΚΕ θα φέρει το θέμα με ερώτηση στη Βουλή. Σημείωσε δε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που έφτασαν την Υγεία σε αυτό το σημείο, όμως τόνισε και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που συντηρεί αυτήν την παθογένεια. Ανέδειξε, επίσης, την ανάγκη συντονισμένου αγώνα, από κοινού με τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελίζεται ότι επιστρέψαμε στην κανονικότητα μετά και την έξοδο από τα μνημόνια και κόβει 65.000.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία, ενώ για το ΝΑΤΟ δαπανά τεράστια χρηματικά ποσά», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet