Πλήθος κόσμου γιόρτασε τα «Κρυστάλλεια 2018»
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου γιόρτασε τα «Κρυστάλλεια 2018»

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στην Πεντέλη εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, σε διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΟΠΑΘ) Δήμου Πεντέλης και του Εξωραϊστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Πεντέλης, και υπό την αιγίδα του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του εξήρε το έργο του λαμπρού ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, με καταγωγή από το Συρράκο της Ηπείρου, που, όμως, ζυμώθηκε στην Πεντέλη, την οποία αγάπησε. Συνεχάρη, επίσης τον τοπικό αντιδήμαρχο Δ.Κ. Πεντέλης Μιχάλη Κολιό για την οργάνωση των εκδηλώσεων, τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Πεντέλης, Βασίλη Δουκάκο, για την προσφορά του στον τόπο που για 22 χρόνια λειτουργούσε ως θεσμό τα «Κρυστάλλεια», τη διευθύντρια του Κρυστάλλειου Δημοτικού Σχολείου, Ελένη Πλέστη, για τη συνεργασία της και τον πρ. διευθυντή του Δημοτικού Βασίλη Σαμέλη ο οποίος έδωσε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Πεντέλης το όνομα «Κρυστάλλειο».

Μετά την κατάθεση στεφάνων εις μνήμην του αείμνηστου ποιητή στην προτομή του στην πλατεία της Αγ. Τριάδος της Δ.Κ. Πεντέλης ακολούθησε η κεντρική εκδήλωση με ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων και παρουσίαση παραδοσιακών χορών της πατρίδας του ποιητή, της Ηπείρου, από το Ίδρυμα Ζήση.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, επίσης, ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Φραγκίσκος – διευθυντής του γραφείου της Πρωτοσυγκελίας και προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Σεραφείμ – Πρ. Ηλία Δ.Κ. Πεντέλης ως εκπρόσωπος του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου, και του θεοφιλέστατου επισκόπου Θεσπιών, κ. Συμεών, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Μαρίνας Δ.Κ. Μελισσίων, πατέρας Νικόδημος, οι πρ. πρόεδροι της Βουλής Γεώργιος Σούρλας, Απόστολος Κακλαμάνης, ο ταξίαρχος Ιωάννης Μαυρογένης ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, ο ταξίαρχος Υγειονομικού του 414 ΣΝΕΝ κ. Ξάνθος, ο δ/ντής Αστυνομίας Β/Α Αττικής, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Βουτσελάς, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Φωτεινή Βρύνα, ο πρ. δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος, ο πρ. πρόεδρος Δ.Σ. Μελισσίων Δημήτριος Βαρελάς, ο πρ. πρόεδρος Εφετών Θεοχάρης Μπίρπος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βορείων Προαστείων Αττικής Γιώργος Τριάντης, ο θεματικός αντιδήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι τοπικοί αντιδήμαρχοι Δ.Κ. Πεντέλης Μιχάλης Κολιός, Ν. Πεντέλης Θεόδωρος Αποστολόπουλος, Δ.Κ. Μελισσίων Σάββας Βορέας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Ζώης, Κώστας Μωραΐτης, Άντα Μπούσουλα, Άγγελος Παλαιοδήμος – πρόεδρος Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Τίτσα Κυβέλου, Παναγιώτης Μούστρης – πρόεδρος ΟΠΑΘ, Κώστας Τζουμάκας, οι τοπικοί σύμβουλοι Δ.Κ. Πεντέλης Κανέλλος Γεωργόπουλος, Δ.Κ. Μελισσίων Απόστολος Φρατζής, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Γιώργος Μαγιάτης, Ειρήνη Βλάχου, ο ανττιπρόεδρος του ΟΠΑΘ Βασίλης Λάζος, η αντιπρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Χρυσούλα Μπάμπου, τα μέλη του ΟΚΠΑ Νίκος Οικονομίδης, Ελένη Γκρέτσα, ο πρ. αντιδήμαρχος Πεντέλης Οδυσσέας Σερίφης, ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Παναγιώτης Γκατζόλης, ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Ν. Πεντέλης Κώστας Μαργαρίτης, ο πρ. πρόεδρος Δ.Κ. Ν. Πεντέλης Χρήστος Γκολετσόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων ήταν το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο – Λύκειο Δ.Κ. Πεντέλης και χορηγοί τα Κέντρα «Κρυστάλλης», «Τέλης», «Πηλιορείτικο», τα Αρτοποιεία «Βενέτης», «Bakers», «Ελλήνιον» και «Θωμάς Τσούκας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet