ΠΟΕΔΗΝ: Αναστολή χειρουργείων στο Παίδων Πεντέλης ελλείψει αναισθησιολόγων
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Αναστολή χειρουργείων στο Παίδων Πεντέλης ελλείψει αναισθησιολόγων

Στο Παίδων Πεντέλης «σταμάτησαν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως σημειώνει, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο «υπηρετούν τέσσερις αναισθησιολόγοι και έμειναν μόνο δύο. Λείπουν η μία με άδεια κύησης και η διευθύντρια με εκπαιδευτική άδεια».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «σταμάτησαν όλα τα έκτακτα και τα περισσότερα των τακτικών χειρουργείων». Οι εργαζόμενοι επισκέφθηκαν τον υποδιοικητή της ΥΠΕ, «τους είπε ότι από 1 Απριλιου θα καλυφθούν με αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας. Πρωταπριλιάτικο ψέμα. Ακόμη να εμφανισθεί αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, που καταγγέλλει ότι και στο Νοσοκομείο Άρτας το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα λειτουργεί με μόνο δύο γιατρούς. Όπως εξηγεί, «μέχρι πρόσφατα οι αξονικές γίνονταν στον ιδιωτικό τομέα, γιατί ήταν χαλασμένος ο αξονικός. Και τώρα που προμηθεύτηκαν καινούργιο αξονικό συνεχίζουν να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα, γιατί δεν έχουν γιατρούς».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, λόγω έλλειψης φύλαξης σε Κέντρα Υγείας του Νομού Άρτας, κινδυνεύουν οι ζωές των γιατρών και νοσηλευτών. «Πριν λίγες ημέρες άτομο προσήλθε σε Κέντρο Υγείας 1:30 το βράδυ και απαιτούσε από το προσωπικό να γράψουν στο χαρτί ό,τι αυτός ήθελε. Δύο αγροτικοί ιατροί και δύο νοσηλευτές έφαγαν άγριο ξύλο από το εν λόγω άτομο. Το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει καθόλου φύλαξη!» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Υποστηρίζει, τέλος, ότι «η κυβέρνηση διαλύει τα Νοσοκομεία για να επιτύχει τα υπερπλεονάσματα» και διερωτάται «πού είναι οι χιλιάδες γιατροί-νοσηλευτές που προσλαμβάνει το δίδυμο ΤσίπραςΠολάκης».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet