ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνει η ΩΡΛ κλινική του Παίδων Πεντέλης
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνει η ΩΡΛ κλινική του Παίδων Πεντέλης

Χωρίς γιατρούς η Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης δεν μπορεί να λειτουργήσει, οπότε τέλος Νοεμβρίου, οπότε αποχωρούν δύο γιατροί κλείνει, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Με μετακινήσεις γιατρών προσπαθούσαν, έως τώρα, να συντηρήσουν τη λειτουργία της ΩΡΛ Κλινικής του Παίδων Πεντέλης, όμως, οι δεσμεύσεις δεν τηρήθηκαν, οπότε τέλος Νοεμβρίου βάζει οριστικά «λουκέτο», σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στις μεγάλες ελλείψεις γιατρών ΩΡΛ στα τρία Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής. Με μετακινήσεις γιατρών προσπαθούσαν να μπαλώσουν την κατάσταση. Τελικά τέλος Νοεμβρίου κλείνει η ΩΡΛ Κλινική του Παίδων Πεντέλης. Η δέσμευση της προηγούμενης Κυβέρνησης για τη μετακίνηση γιατρού ΩΡΛ από το Παίδων Πεντέλης στο “Αγίας Σοφίας” μόνο για τρεις μήνες, δεν τηρήθηκε. Μετακινήθηκε Δεκέμβρη πέρυσι και παρέμεινε στο Παίδων “Αγία Σοφία”, γιατί και εκεί η Κλινική υπολειτουργεί», αναφέρει η Ομοσπονδία.

ΩΡΛ Κλινική Παίδων Πεντέλης: Φεύγει ο διευθυντής και ένας επικουρικός γιατρός

Σήμερα στο Παίδων Πεντέλης υπηρετούν ένας διευθυντής, μία ειδικευμένη και δύο επικουρικοί. Ο διευθυντής υπέβαλε παραίτηση για συνταξιοδότηση και ενός επικουρικού λήγει η σύμβαση και φεύγει, τονίζει η ΠΕΟΔΗΝ και προσθέτει:

«Ως εκ τούτου, οι δύο εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να λειτουργήσουν την ΩΡΛ Κλινική. Σταματάνε τα χειρουργεία, αμφίβολη η εύρυθμη λειτουργία των πρωινών τακτικών ιατρείων, καθώς και η εκτίμηση βαρέων περιστατικών της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας και άκρως επειγόντων περιστατικών (τραχειοστομία, εισρόφηση ξένου σώματος).

»Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει το μείζον αυτό ζήτημα».

Πηγή: iatropedia.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet