Προχωρά με γοργούς ρυθμούς στους καθαρισμούς των δασικών εκτάσεων της πόλης ο Δήμος Πεντέλης
Κοινωνία

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς στους καθαρισμούς των δασικών εκτάσεων της πόλης ο Δήμος Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης, στο πλαίσιο της πρόληψης εν όψει της αντιπυρικής περιόδου συνεχίζει να υλοποιεί εδώ και τρεις εβδομάδες, συγκεκριμένο πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων σε αλσύλλια, πάρκα και ανοικτούς χώρους πρασίνου, σε κατοικημένες, αστικές και περιαστικές περιοχές της πόλης, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέχρι σήμερα (9/6) έχουν καθαριστεί:

  • Στα Μελίσσια το πάρκο Τσαγκάρη, το άλσος επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, το άλσος της Ζωοδόχου Πηγής (Πευκοδάσος), το δάσος πρώην Προσκόπων επί της οδού Σύμης, το αλσύλλιο επί της οδού Σμύρνης και το άλσος της πλατείας Γκατζόλη, στην παραρεμάτια περιοχή της Αγίας Μαρίνας και στον λόφο του Μποκώρου.
  • Στη Νέα Πεντέλη ο λόφος του Προφήτη Ηλία με εθελοντική δράση στην οποία συμμετείχε ο ΣΠΑΠ, Σύλλογοι και κάτοικοι και η δεξαμενή (Πηγάδα).
  • Στην Πεντέλη, το αλσύλλιο του Αγίου Νικολάου, το δάσος όπισθεν του Ι.Ν. του Αγίου Σεραφείμ, η πλατεία Αγίας Τριάδας και οι οδοί Σουβαλιώτου και Ροδοδάφνης.

Στο πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες περιλαμβάνονται όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου Πεντέλης.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Έγκαιρα υλοποιούμε την αυτονόητη υποχρέωσή μας. Τον προληπτικό καθαρισμό των δασικών μας εκτάσεων, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης κάποιου δυσάρεστου συμβάντος πυρκαγιάς. Το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η υπηρεσία πρασίνου τηρείται πιστά, ενώ πλέον στην προσπάθεια συμμετέχουν εδώ και λίγες ημέρες και οι έκτακτοι εργαζόμενοι που πρόσφατα προσελήφθησαν από τον Δήμο για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, για την αντιμετώπιση των πρόσθετων αναγκών που επιφέρει η καλοκαιρινή περίοδος.

»Τέλος, καλώ όλους τους συμπολίτες μας να καθαρίσουν το συντομότερο τα οικόπεδά τους από ξερά χόρτα και κλαδιά, ώστε να συμβάλουν κι αυτή στη συλλογική προσπάθεια του Δήμου μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet