Προσπάθεια αποτροπής νεανικών ατυχημάτων
Κοινωνία

Προσπάθεια αποτροπής νεανικών ατυχημάτων

Προσπάθεια για την αντιμετώπιση των παραγόντων που οδηγούν σε ατυχήματα νέων ανθρώπων θα προχωρήσει ο Δήμος Πεντέλης, μέσω της προωθούμενης σύστασης Ανοιχτού Πανεπιστημίου, όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Στη σχετική επιστολή που απέστειλε αναφέρει: Από τα θέματα που κυριαρχούν στην καθημερινή ειδησεογραφία σε τοπικό και ευρύτερο πλαίσιο και μας συνταράσσουν είναι η απώλεια ζωής νέων ανθρώπων και τα προβλήματα υγείας που τους δημιουργούνται από τα ατυχήματα. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο πλανάται ένα μεγάλο «γιατί;» Αξίζει λοιπόν να προβληματιστούμε ως άτομα, κοινωνίες και θεσμοί και να κάνουμε όσο μπορούμε περισσότερα ώστε να λιγοστέψουν τα «γιατί;».

Συχνά πίσω από την απώλεια ενός νέου ανθρώπου υπάρχουν παραλείψεις, αμέλειες ή παρανομίες, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί αν έγκαιρα γινόταν η κατάλληλη παρέμβαση.

Ο Άνθρωπος και ιδιαίτερα ο νέος που παθαίνει δεν αντικαθίσταται. Ο Δήμος Πεντέλης θα συστήσει και θα αναπτύξει μια τέτοια προσπάθεια και μέσα από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, τη σύσταση και λειτουργία του οποίου προωθεί.

Με βάση την σταθερή μας θέση ότι «Η πρόληψη σώζει», ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί η αξία της ανθρώπινης ζωής ΚΑΙ της  υγειας ενός νέου ανθρώπου είναι ανεκτίμητη.

Ας επιστρατευτούμε για να στηρίξουμε την ΕΛΠΙΔΑ όλων μας, τους ΝΕΟΥΣ μας.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet