Πρόσκληση υποβολής προτάσεων από τους δημότες Πεντέλης για το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»
Κοινωνία

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων από τους δημότες Πεντέλης για το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»

«Ο Δήμος Πεντέλης κάνει πράξη τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν το μέλλον της πόλης», όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση διενεργεί την 1η διαβούλευση του Δήμου Πεντέλης, όπου καλούνται οι πολίτες να υποβάλουν τη γνώμη τους για τις προτάσεις που θα καταθέσει ο Δήμος προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνει η δημοτική αρχή, προσθέτοντας ότι η απόφαση της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά επιδιώκει να διευρύνει τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις του Δήμου και να συμπεριλάβει τη γνώμη όσων περισσοτέρων πολιτών.

«Οι πολίτες, μέσω των σύγχρονων εργαλείων της ιστοσελίδας του Δήμου μπορούν, με απλό και φιλικό τρόπο να υποβάλλουν τις προτάσεις τους τις κατηγορίες χρηματοδοτήσεων που δικαιούται ο Δήμος από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Στην ιστοσελίδα του Δήμου γίνεται συνοπτική περιγραφή των έργων και δράσεων που μπορεί να χρηματοδοτηθούν», όπως σημειώνει η διοίκηση.

Ειδικότερα, οι ενότητες είναι:

  1. Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
  2. Αστική Αναζωογόνηση.
  3. Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων.
  4. Smart Cities.
  5. Ωρίμανση έργων και δράσεων-Μελέτες.
  6. Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμεΑ.
  7. Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος).
  8. Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διαβούλευση θα είναι ανοιχτή από τις 10/12/20, ώρα 9:00 έως και τις 23/12/20, ώρα 23:59 και οι πολίτες μπορούν να την δουν στον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο: https://penteli.gov.gr/opinions_antonis_tritsis/

Η κ. Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Εγκαινιάζουμε έναν νέο θεσμό, αυτόν των διαβουλεύσεων με τους πολίτες, για σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας. Στοχεύουμε στη βελτίωση, τόσο του τρόπου λήψης, όσο και της ποιότητας των αποφάσεων που λαμβάνονται, μέσω της ενεργητικής συμμετοχής των πολιτών και την εμβάθυνση των δημοκρατικών διαδικασιών.

»Ξεκινάμε τις διαβουλεύσεις με ένα πολύ σημαντικό θέμα, τη συμμετοχή του Δήμου μας στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και τις χρηματοδοτήσεις που θα αντληθούν από αυτό, οι οποίες δίνουν την ευκαιρία να αλλάξει το πρόσωπο του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια.

»Σας προσκαλώ λοιπόν, όλους να συμμετέχετε σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες προτάσεις για τον Δήμο μας, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής στην πόλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet