Σε αστυνομικό κλοιό το δημαρχείο Πεντέλης – Εργαζόμενοι εμπόδισαν την πραγματοποίηση της Οικονομικής Επιτροπής
Κοινωνία

Σε αστυνομικό κλοιό το δημαρχείο Πεντέλης – Εργαζόμενοι εμπόδισαν την πραγματοποίηση της Οικονομικής Επιτροπής

Υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το δημαρχείο Πεντέλης καθώς από το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι του Δήμου, με σκοπό να αποτρέψουν τη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα επικύρωνε τα πρακτικά των αποφάσεων για την ιδιωτικοποίηση μέρους των υπηρεσιών Καθαριότητας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή την ώρα σε διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους, αλλά και με τη διοίκηση του Δήμου.

Σημειώνεται ότι η Οικονομική Επιτροπή επιχείρησε να συνεδριάσει και χθες το πρωί, αλλά και πάλι η παρέμβαση των εργαζομένων την οδήγησαν σε ματαίωση της συνεδρίασης.

Νεότερη ενημέρωση 10.20

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά κάλεσε τους εργαζόμενους στο γραφείο της, ανάμεσα στους οποίους ήταν και επικεφαλής των λοιπών δημοτικών παρατάξεων, και τους ενημέρωσε ότι αναβάλλεται και η σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τονίζοντας, ωστόσο, όπως μάθαμε, ότι είναι «αντιδημοκρατικό» να εμποδίζεται η σύγκληση των επιτροπών του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, Σπύρος Κωνσταντάς, με τον οποίο συνομιλήσαμε, υποστήριξε ότι ο Δήμος «ψάχνει δουλεμπόρους» για τον τομέα Καθαριότητας και «παίζει με το ψωμί των εργαζομένων».

Τόνισε δε ότι η παράταξή του, αλλά και οι συνδικαλιστικοί φορείς της Αυτοδιοίκησης, θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας στον Δήμο Πεντέλης.

Νεότερη ενημέρωση 10.45

Το «Ε» επικοινώνησε και με τη δήμαρχο, η οποία μας είπε ότι είναι η δεύτερη φορά που παρακωλύεται η σύγκληση ενός συλλογικού οργάνου, όπως είναι η Οικονομική Επιτροπή, κάτι που θεωρεί ανεπίτρεπτο.

Όπως μας ενημέρωσε, η ίδια πρότεινε και σήμερα το πρωί στους εργαζόμενους να καταθέσουν τις όποιες προτάσεις και ενστάσεις έχουν στην Οικονομική Επιτροπή, κάτι που -όπως υποστήριξε- αρνήθηκαν, εμμένοντας στην αναβολή της συνεδρίασης.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Δήμος να καλέσει την Αστυνομία, η οποία ωστόσο δεν παρενέβη, με πρωτοβουλία της ίδιας της κ. Κεχαγιά, η οποία προφανώς και δεν ήθελε να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα.

Πάντως, θα επαναλάβει την πρόσκληση του οργάνου, ενώ παράλληλα στέλνει το μήνυμα ότι η διοίκηση θα εφαρμόσει την πολιτική της, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες. Στο ερώτημά μας, τι θα γίνει εάν και στην επόμενη συνεδρίαση της Ο.Ε. έχουμε παρέμβαση από πλευράς εργαζομένων, μας απάντησε ότι στην περίπτωση αυτή θα διαβουλευθεί με τους συνεργάτες της, αιρετούς και μη και θα αποφασίσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet