Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πεντέλης – Χωρίς προβλήματα η πρώτη μέρα της κακοκαιρίας
Κοινωνία

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πεντέλης – Χωρίς προβλήματα η πρώτη μέρα της κακοκαιρίας

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τον Δήμο Πεντέλης πέρασε το πρώτο 24ωρο της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου.

Η δημοτική Αρχή, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ήταν, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, έτοιμη να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση. Το βράδυ η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου, έχοντας τον συντονισμό και την επίβλεψη της όλης επιχείρησης. «Με ψυχραιμία και σύνεση, αντιμετωπίστηκαν όλα τα ζητήματα που προέκυψαν» τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου.

Μαζί με τη δήμαρχο ήταν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, και η αντιδήμαρχος Νατάσα Κοσμοπούλου, που παρέμειναν σε επιφυλακή στην Πεντέλη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σήμερα, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019, αναμένονται τα ίδια φαινόμενα και η δημοτική Αρχή παραμένει σε απόλυτη ετοιμότητα.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης ευχαριστεί τους εθελοντές και τους υπαλλήλους του Δήμου για τις προσπάθειές τους και τους καλεί να συμβάλλουν για ακόμα ένα βράδυ για την ομαλή αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα συστήνει στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω πιθανής εκδήλωσης παγετού.

Για ακόμα ένα 24ωρο, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου Πεντέλης θα βρίσκεται σε επιφυλακή. Στον αριθμό τηλεφώνου 210 8040580, οι πολίτες μπορούν να καλούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο Δήμος θα επέμβει για τυχόν απεγκλωβισμό από ακινητοποίηση οχημάτων, για άνοιγμα δρόμων από πιθανή χιονόπτωση, ενώ οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι.

Με βάση την πρόβλεψη εκδήλωσης των φαινομένων, το πρωί δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις μετακινήσεις, παρά μόνο κίνδυνος παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, που, όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου, θα αντιμετωπιστεί με την έγκαιρη ρίψη αλατιού από τον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet