Σε ημερίδα για την πρόληψη της διαφθοράς ο δήμαρχος Πεντέλης
Κοινωνία

Σε ημερίδα για την πρόληψη της διαφθοράς ο δήμαρχος Πεντέλης

Την ημερίδα με θέμα «Εσωτερικός Έλεγχος – Πρόληψη της διαφθοράς – Δεοντολογία και Ηθική: Ένα τρίπτυχο για την αποτελεσματικότερη Δημόσια Διοίκηση 2020» παρακολούθησε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Λειτουργιών Πόλης, Ιωάννη Ξανθάκο.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 και διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς με τη στήριξη της Γαλλικής Τεχνικής Βοήθειας Expertise France και σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του εξήρε την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τόνισε ότι «εφαρμόζει τον εσωτερικό έλεγχο κατά την 20ετή θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Τόνισε, επίσης, ότι: «Η διαδικασία εσωτερικού ελέγχου δεν θα πρέπει να αποτελέσει ένα επιπλέον ελεγκτικό μηχανισμό στους ήδη υπάρχοντες, ούτε μια εφεύρεση για το μοίρασμα χρημάτων στις Εταιρείες Εσωτερικού Ελέγχου, αλλά ένα εργαλείο διοίκησης. Προς τούτο ο εσωτερικός έλεγχος πρέπει να συνδεθεί με διοίκηση στοχοποίησης με μετρήσιμα αποτελέσματα ώστε να είναι ένα ενεργητικό εργαλείο πρόληψης και όχι μια αμυντική διαδικασία ενός ακόμη ελέγχου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet