Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα επισκευής – ανακατασκευής πεζοδρομίων στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα επισκευής – ανακατασκευής πεζοδρομίων στον Δήμο Πεντέλης

Ολοκληρώνεται το πρώτο έργο, μέρος ενός συνολικού σχεδίου της δημοτικής αρχής Πεντέλης της Δήμητρας Κεχαγιά, για την επισκευή και ανακατασκευή των πεζοδρομίων της πόλης.

Το πρώτο έργο αφορά επισκευές πεζοδρομίων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου είχαν παρατηρηθεί ιδιαίτερα έντονα προβλήματα και φθορές που δημιουργούσαν κίνδυνο για τους πεζούς.

Ειδικότερα στην πρώτη φάση του προγράμματος υλοποιήθηκαν:

1. Η ανακατασκευή πεζοδρομίων στα παρακάτω σημεία:

  • Λ. Παπανδρέου (από τη συμβολή των οδών Λ. Παπανδρέου, Π. Τσαλδάρη και Ελ. Βενιζέλου μέχρι την οδό Δεληγιάννη) στη Δ.Κ. Μελισσίων.
  • Λ. Πηγής (από την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι την οδό 17ης Νοεμβρίου) στη Δ. Κ. Μελισσίων.
  • Περιμετρικά και επί της Πλατείας Νέας Πεντέλης στην Δ.Κ. Νέας Πεντέλης.
  • 28ης Οκτωβρίου (από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι την οδό Προφήτη Ηλία) στη Δ.Κ. Νέας Πεντέλης.
  • Περιμετρικά και επί της πλατείας Αγίας Τριάδος στη Δ.Κ. Πεντέλης.

2. Τοπικές συντηρήσεις πεζοδρομίων σε επικίνδυνα σημεία τα οποία είχαν υποδειχθεί μέσω αιτημάτων δημοτών.

3. Συμπληρωματικές παρεμβάσεις σε σημεία που υπήρχε έντονη φθορά, η οποία διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια τέλεσης των εργασιών

Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Πεντέλης και το κόστος του ανέρχεται στο ποσό των 73.585,96 ευρώ.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επίκειται ένα νέο έργο κατασκευής νέων πεζοδρομίων. Για το έργο αυτό εκπονείται μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πεντέλης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου.

Το έργο θα έχει προϋπολογισμό 700.000 ευρώ και θα αφορά ανακατασκευή και δημιουργία νέων πεζοδρομίων και στις τρεις δημοτικές κοινότητες. Ενδεικτικά, αναφονται οι παρεμβάσεις στα Μελίσσια, επί των οδών Αγίου Ιωάννου, Ηρώων Πολυτεχνείου και σε περιοχές της 3ης και 4ης γειτονιάς (Πράξη Εφαρμογής 1/2005), στη Νέα Πεντέλη σε κεντρικές οδούς, όπως 28ης Οκτωβρίου, 25ης Μαρτίου, Αγίου Σύλλα και στην Πεντέλη σε κεντρικά σημεία, όπως οι οδοί Δουκίσσης Πλακεντίας, Αθανασιάδη και γενικά στο κέντρο της δημοτικής κοινότητας. Τα έργο θα ξεκινήσει το 2022 και θα ολοκληρωθεί εντός του 2023.

Παράλληλα με την κατασκευή των έργων σε πεζοδρόμια, η δημοτική αρχή προωθεί ένα ευρύ σχέδιο αστικών αναπλάσεων στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα:

(α) Ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για αστική ανάπλαση δρόμων στα δυτικά Μελίσσια, που συνδέουν πέντε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου. Η μελέτη έχει υποβληθεί προς έγκριση για τη χρηματοδότησή της από το Πράσινο Ταμείο.

(β) Στα μέσα Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία για την επιλογή αναδόχου μελετητή για τη σύνταξη μελέτης αστικών αναπλάσεων και στις τρεις δημοτικές κοινότητες της πόλης. Η μελέτη εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε 2-3 μήνες. Αμέσως μετά θα κατατεθεί στο ΕΣΠΑ πρόταση για χρηματοδότηση.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικώς με τα προαναφερόμενα έργα:

«Η λειτουργική και αισθητική ανάπλαση των πεζοδρομίων, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η αναβάθμιση της εικόνας του δημόσιου χώρου της πόλης, η ασφαλής διέλευση και βελτίωση του δικτύου κίνησης των πεζών, αποτελούν βασικά στοιχεία του προγράμματός μας.

»Ολοκληρώνουμε σε πρώτη φάση επισκευές πεζοδρομίων που χρειάζονταν διορθωτικές παρεμβάσεις, προκειμένου να αποκαταστήσουμε φθορές που εμποδίζουν την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στους πεζούς. Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για τη μεθοδική εργασία και την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

»Παράλληλα έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία για μία νέα μελέτη που θα αποτυπώνει τον σχεδιασμό για τη δημιουργία και νέων πεζοδρομίων στην πόλη, που θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες περιπάτου και κυκλοφορίας στην πόλη, ώστε να πληρούνται όλες τις προϋποθέσεις για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας όλων των κατοίκων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet