«Σκιαγραφώντας τη γυναίκα μέσα από την τέχνη»: Εκδήλωση από τον Δήμο Πεντέλης
Φωτογραφία: freepik.com
Κοινωνία

«Σκιαγραφώντας τη γυναίκα μέσα από την τέχνη»: Εκδήλωση από τον Δήμο Πεντέλης

Ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνει ο Δήμος Πεντέλης, στις 8/3 και ώρα 8 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Πεντέλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – 8η Μαρτίου – αποτελεί ορόσημο μνήμης των συνεχών αγώνων για τα δικαιώματα της γυναίκας που άνοιξαν άλλωστε τον δρόμο προς τη διεκδίκηση της ευρύτερης ισότιμης συμμετοχής και πρόσβασης σε κάθε τομέα και επίπεδο, αλλά και μια ευκαιρία να τιμήσουμε τους πολλαπλούς ρόλους της: της κόρης, της μητέρας, της μαθήτριας και φοιτήτριας, της νοικοκυράς, της εργαζόμενης και τόσων άλλων.

Με την πεποίθηση πως η εκπαιδευτική αποστολή και οι καθηγητές ως κατεξοχήν λειτουργοί της, οι σχέσεις μεταξύ όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, η δυνατότητα της έκφρασης, η έμπνευση και η συνδημιουργία γύρω από νοήματα και περιεχόμενα διαδραματίζει ίσως τον καθοριστικότερο ρόλο στη διαδρομή των δύο φύλων προς τις αξίες της ισότητας, του σεβασμού και της συμπερίληψης, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πεντέλης απηύθυνε μετά τιμής στους μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων του Δήμου πρόσκληση συμμετοχής σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Σκιαγραφώντας τη γυναίκα μέσα από την τέχνη» .

Στον διαγωνισμό κλήθηκαν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στα Γυμνάσια και των τριών δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου από τις 14/2/2024 έως και τις 29/2/2024.

Όλες οι δημιουργίες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής θα εκτεθούν και θα πλαισιώσουν εκδήλωση του Δήμου Πεντέλης για την Ημέρα της Γυναίκας, με την πρόσκληση όλων των εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών, γονέων και κηδεμόνων, συλλογικοτήτων και φορέων της πόλης, καθώς όχι απλώς αποτυπώνει τη σημασία της ενεργοποίησης του δημόσιου διαλόγου γύρω από το θέμα της ισότητας και της συμπερίληψης, αλλά τονίζει τον πρωτεύοντα λόγο της εκπαίδευσης που διαμορφώνει τις αξίες και δίνει βήμα έκφρασης στα παιδιά, που αποτέλεσε άλλωστε και την έμπνευση της παρούσας πρωτοβουλίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet