«Πέρασε» της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Πεντέλης για τα δημοτικά τέλη
Κοινωνία

«Πέρασε» της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Πεντέλης για τα δημοτικά τέλη

Υπερψηφίστηκε από το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου η εναλλακτική πρόταση δημοτικών τελών που κατέθεσε το σύνολο των λοιπών παρατάξεων του Δήμου Πεντέλης, όπως ενημερώνουν οι επικεφαλής των συνδυασμών Δημοτική Συμμαχία, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Αντώνης Φειδοπιάστης, Μπροστά Μαζί, Ελευθέριος Κοντουλάκος, Πεντελήθεν, Γιώργος Κατσικογιάννης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μπούρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πρόταση, που προβλέπει τη στήριξη-ανακούφιση ευπαθών κοινωνικά ομάδων για το 2021, στη δύσκολη αυτή συγκυρία, ήταν πλήρως τεκμηριωμένη και έλαβε υπόψη, με υπευθυνότητα, τις αντοχές του Προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

Απαλλαγή δημοτικών τελών 100% για:

  • Aπόρους με οικογενειακό εισόδημα έως 5.000 ευρώ.
  • Μακροχρόνια άνεργους με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
  • ΑμεΑ με αναπηρία 80% και άνω.
  • Πολύτεκνους με οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 15% για κάθε παιδί.

Απαλλαγή δημοτικών τελών κατά 75% για:

  • Τρίτεκνους με οικογενειακό εισόδημα έως 16.500 ευρώ.
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 9.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 15% για κάθε παιδί.

Όπως επισημαίνουν οι επικεφαλής των παρατάξεων και ο κ. Μπούρας, η πρόταση τεκμηριώνει ότι παρά τη μεγάλη αύξηση των εξόδων, λόγω των συμβάσεων με εργολάβους στην καθαριότητα, υπάρχουν σημαντικά αυξημένα έσοδα που οφείλονται:

  • Στην πολύ καλή οργάνωση και λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας και μάλιστα του τμήματος Εσόδων, σε ό,τι αφορά στην τελευταία πενταετία.
  • Στη μεγάλη αύξηση των τετραγωνικών που δηλώθηκαν (υπερβαίνει το 20%) με την τακτοποίηση των αδήλωτων και αυθαίρετων χώρων.

«Το 2021, όπου θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των νέων επιφανειών και εφ’ όσον ο Δήμος προχωρήσει σε έξυπνες λύσεις (διαλογή στη πηγή με τέσσερα ρεύματα ανακύκλωσης, δηλαδή γυαλί, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο), καφέ κάδους δηλαδή κομποστοποίηση, με κάδους με έξυπνη καταγραφή πληρότητας, θα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω οριζόντια μείωση των ανταποδοτικών πέραν του 10% που έγινε το 2019 από την προηγούμενη διοίκηση με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ.» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ προστίθεται πως «τα αποτελέσματα του 2019 έδειξαν ότι τα τέλη παρέμειναν με το παραπάνω ανταποδοτικά».

Τέλος, οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Φειδοπιάστης, Κοντουλάκος, Κατσικογιάννης και Μπούρας υπογραμμίζουν:

«Βέβαια σε όλες τις προσπάθειες μείωσης του κόστους αποκομιδής απορριμμάτων και ορθολογικής διαχείρισής τους, απαιτείται η ενεργός και συνειδητοποιημένη συμμετοχή του πολίτη».

Σχετικά άρθρα

1 Comments

  1. Νικόλαος φίλο . Μεσολογγίου 5μελισσια

    Αγαπητοί μου που χρόνια είμαι κοντά σας ήθελα να μάθω εγώ μένω με την γυναίκα μου δυο άτομα σε ένα μεγάλο σπιτι για τις τότε ανάγκες μου πολλά παιδιά δίπλα μου άλλος με 5ατομα και μικρο σπίτι γιατί να πληρώνω εγώ τριπλάσιο λογαριασμό αφού ρυπαινω λιγότερο ας κοιτάξουμε και αυτό το θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet