Στα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Πυρρίχιο Πέταγμα» ο δήμαρχος Πεντέλης
Κοινωνία

Στα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Πυρρίχιο Πέταγμα» ο δήμαρχος Πεντέλης

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου «Πυρρίχιο Πέταγμα», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά παρέστη ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων που πραγματοποιήθηκε με επισημότητα και με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το εμβληματικό Μνημείο της Γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου «Πυρρίχιο Πέταγμα», είναι έργο του εικαστικού Παναγιώτη Τανιμανίδη. Πρόκειται για ένα τρισυπόστατο σύγχρονο έργο, με πολλές αναγνώσεις, το οποίο διαπερνάται από 17 γλυπτικές συνθέσεις που περιγράφουν τον αγώνα των προσφύγων του Πόντου.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου, κατέληξε η λιτανευτική πομπή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet