Στον… αέρα ο Σύλλογος Εθελοντών Πολ. Προστ. Πεντέλης – Παραιτήθηκε το προεδρείο
Κοινωνία

Στον… αέρα ο Σύλλογος Εθελοντών Πολ. Προστ. Πεντέλης – Παραιτήθηκε το προεδρείο

Στον… αέρα βρίσκεται πλέον ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, μετά την παραίτηση των 4 από τα 7 μέλη του, μεταξύ των οποίων άνθρωποι με πολυετή «μάχιμη» προσφορά στον Δήμο. Είναι ενδεικτικό ότι ανάμεσα στα μέλη που παραιτήθηκαν βρίσκονται και ο πρόεδρος του Συλλόγου και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, Γιάννης Ζούνης, καθώς και ο αντιπρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Πεντέλης, Λευτέρης Κοντουλάκος. Τα υπόλοιπα δύο μέλη που παραιτήθηκαν είναι οι κυρίες Κέλλυ Διακομανώλη και Μερόπη Καπετανοπούλου.

Η παραίτηση του προεδρείου, όπως ήρθε στα δημοσιογραφικά γραφεία, αναφερόταν στο «κλείσιμο ενός κύκλου», αλλά στη συνομιλία που είχε το «Ε» με τον κ. Γιάννη Ζούνη αποκαλύφθηκαν οι πραγματικοί λόγοι…

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση παραίτησης αναφέρονται τα εξής:

Θέμα: Παραίτηση προεδρείου του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, Γιάννης Ζούνης, ο αντιπρόεδρος, Λευτέρης Κοντουλάκος, η γενική γραμματέας, Κέλλυ Διακομανώλη και η ταμίας, Μερόπη Καπετανοπούλου, αποφάσισαν από κοινού να παραιτηθούν από τις θέσεις τους στο Δ.Σ. του συλλόγου.

Με αυτή τη σύσσωμη απόφαση ο πρόεδρος τονίζει ότι έχει κλείσει ένας κύκλος και επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να αναλάβουν τα ηνία του συλλόγου.

Το προεδρείο πλέον θα οδηγήσει άμεσα τον σύλλογο σε εκλογές, όπως ορίζει το καταστατικό του.

Η ημερομηνία των εκλογών θα γνωστοποιηθεί αμέσως μετά τον απολογισμό.

Ο πρόεδρος

Γιάννης Ζούνης

Γ. Ζούνης: Δεν αναγνωρίζω τον σημερινό Στεργίου
Γιάννης Ζούνης

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπός μας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης και τον ρώτησε ευθέως για τους λόγους που οδήγησαν τα 4 μέλη στην παραίτηση.

Ο κ. Γ. Ζούνης, πρώτα απ’ όλα, ξεκαθάρισε ότι οι παραιτηθέντες παραμένουν «πάντα εθελοντές», υπηρετώντας «τον τόπο που αγαπούν». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ακριβώς για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στο κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας επέλεξαν να παραιτηθούν τώρα, στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου και αρκετά έγκαιρα ώστε ο Σύλλογος να προετοιμασθεί για τη χειμερινή περίοδο. Μάλιστα, όπως σημείωσε, οι υποχρεώσεις του Συλλόγου (π.χ. τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες οχημάτων κ.λπ.) είναι τακτοποιημένες, με χρήματα που βρέθηκαν από χορηγίες, μεταξύ των οποίων και η εκδήλωση υπέρ του Συλλόγου στο Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας, με τον Διονύση Ζάχο.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί κι ένα από τα παράπονα του Συλλόγου, καθώς, όπως μας τόνισε ο κ. Ζούνης, δεν υποστηρίχθηκε ούτε από τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης, οι οποίοι «δεν έδωσαν το αντίτιμο των 10 ευρώ για να μας ενισχύσουν». «Αισθανόμαστε πολύ καιρό τώρα ότι “τραβάμε το κουπί” μόνοι μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό παράπονό τους. Όπως μας είπε ο πρόεδρος, αισθάνονται πικρία κι απογοήτευση από τη στάση του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ο οποίος αποφάσιζε ερήμην του Συλλόγου, προκαλώντας «προβλήματα δυσλειτουργίας» στο ίδιο το έργο της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με τον κ. Ζούνη, ο δήμαρχος είχε γίνει κοινωνός των προβλημάτων που εξέφραζαν τα μέλη του Συλλόγου, αλλά χωρίς να λάβει καμία πρόνοια. «Αισθανθήκαμε ότι πλέον δεν είχαμε να προσφέρουμε κάτι», λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου, αιτιολογώντας την απόφαση παραίτησης.

Ωστόσο, εκείνο που δείχνει ότι «ξεχείλισε» το ποτήρι για τους εθελοντές ήταν ο τρόπος που ο δήμαρχος χειριζόταν την υπόθεση με τους συμβασιούχους της Πολιτικής Προστασίας. Όπως υποστηρίζει ο κ. Ζούνης υπήρξε το αίτημα εκ μέρους του Συλλόγου να προσλαμβάνονται για τις θέσεις αυτές στελέχη από τους ήδη εθελοντές, που δεν είχαν εργασία, αίτημα που ο κ. Στεργίου απέρριψε, χαρακτηρίζοντάς το ως «ρουσφέτι». «Εμείς, όμως, δεν ζητούσαμε ρουσφέτι, αλλά να αξιοποιηθούν στελέχη μας που ήταν ήδη εκπαιδευμένα και μπορούσαν για 2-3 μήνες να έχουν έναν μισθό. Υπήρξε συνάδελφος εθελοντής που του κόβανε το ρεύμα στο σπίτι του και ζητήσαμε από τον δήμαρχο να τον πάρει με σύμβαση, αλλά αγνόησε το αίτημά μας. Τελικώς, από τους 20 συμβασιούχους που πήρε, μόνο δύο ήταν από τους εθελοντές και μάλιστα, μας το παρουσίασε ως “χάρη”», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου και συνεχίζει:

«Δεν αναγνωρίζω τον σημερινό Στεργίου. Δεν είναι ο δήμαρχος που στο παρελθόν έλεγε ότι από τους εθελοντές πρέπει να προσλαμβάνονται οι συμβασιούχοι και πίεζε την Περιφέρεια Αττικής να μπει αυτό ως όρος. Τι έγιναν οι θέσεις που υποστήριζε τότε;». 

Όσο για τον ίδιο τον κ. Ζούνη, όταν τον ρωτήσαμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του, μας απάντησε: «Εγώ συνεχίζω να διαφυλάττω την Πεντέλη, τον τόπο μου, και ως εθελοντής -παραμένω και στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης- και ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, όπου με εξέλεξαν οι συμπολίτες μου. Το επόμενο βήμα θα το καθορίσει, με τις αποφάσεις του, ο κ. Στεργίου…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet